עכשיו 20 נובמבר 2019, 06:23



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: סיום התסיסה
הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2012, 19:23 
מנותק

הצטרף: 23 ספטמבר 2012, 11:42
הודעות: 4
בע"ה
תומר שלום

ענבים קברנה סובניון בציר 2012 מכרם בן זמרה
אני מעוניין במדע על סיום תסיסה
מאחר ואני חושב שהתסיסה שלי הסתימה לפי כל הסימנים כמו למשל
אין כובע אין חום רמת הסוכר נמדדה בהדרומטר ומראה על משקל
סגולי 990 ובהתאם את רמת הסוכר המקביל למשקל הסגולי בהדרומטר
ובכל זאת אחרי 24 שעות יש עדיין טיפה קטנטנה של כובע במילים אחרות הכובע לא נפל לגמרי
לכן אני שואל אותך איך אני יכול לדעת שהתסיסה הסתימה

יש לציין שתחילת התסיסה היתה בתאריך 23.9.12 ועד היום 4.10.12
יש לציין שהחום הסביבתי היה בין 22 ל-28 מעלות והייתי מוריד את הטמפרטורה ל-22 מעלות עם מזגן בחדר סגור לגמרי

אני מעוניין להשאיר את היין עם הקליפות למשך עוד שבוע כדי למצות את הטעם והצבע בסגירת המכלים
והשאלה שלי האם אני יכול לסגור את המכלים כאשר אני מהסס אם
הסתימה התסיסה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: סיןם התסיסה
הודעהפורסם: 04 אוקטובר 2012, 22:06 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
נשמע שהתסיסה הסתיימה ואתה כעת נכנס לשלב של השרייה ממושכת (Extended maceration).
ניתן לשלוח את היין לבדיקת מעבדה שתנתח כמות סוכר שיורי ביין או "פאנל גלוקוז+פרוקטוז" (בעזרת בדיקה על בסיס אנזימטי ניתן לכמת בדיוק מה כמות הסוכרים התסיסים ביין ולקבוע האם היין יבש לחלוטין או לא).

כמה מילים לפני שאני מרחיב על EM...
קברנה סובניון איננו ענב בעייתי מבחינת צבע - במיוחד עם פרי איכותי ובמיוחד לא השנה שהיתה שנת בציר לא רעה בכלל. אם הטעם ישנו, אני מציע לסחוט כעת.

בחזרה ל EM,
מדובר על טכניקה "מתקדמת" שנעשה בה שימוש כאשר מעוניינים ליצור אחת מ2 היינות:
1)יין מאוד טאני שמסוגל לעמוד ב18-24 חודשים של ישון בחבית ולהתפתח במשך שנים בבקבוק לפני שהוא בכלל ניתן לשתייה - כלומר יין ליישון ממושך. מניסיוני, קשה מאוד לעשות מעולה בסגנון שכזה ללא שימוש בסביבה חימצונית כמו... חבית. (יותר קל לעשות יין פירותי ונגיש)
2)יין עם מבנה טאנינים מרוכך - הטכניקה יכולה לשמש, בעזרת השרייה ממושכת של 30-40 יום (קשה להגיד בדיוק, יש לטעום כל יום אחת היין ולעקוב אחרי ההתפתחות שלו כדי למצוא את הזמן האידיאלי לסחיטה, אתה מפספס את חלון ההזדמנות הקצר ואתה נותר, שוב, עם יין טאני על יתר המידה) מדע היין לא הצליח לפענח באופן מלא מה בדיוק קורה במשך התהליך.

לדעתי, אין טעם בהמשך מיצוי אם אתה מרגיש שמבחינת טעם המיצוי כבר מספק.

בהצלחה. :)

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 27 יוני 2013, 17:50 
מנותק

הצטרף: 23 ספטמבר 2012, 11:42
הודעות: 4
בעה

תומר שלום
הקיץ שלנו הוא קיץ מאוד חם ובמיוחד היכן שאני גר אני גר בבית שאן
והטמפרטורה אצלנו נעה בין 36_ל38 ובחודש 7_8 זה מגיע עד 40_42
היין שלי של שנת 2011 בבקבוקים ושל 2012 בחביות עץ אלון נמצאים
במרתף מתחת לבית ובתוך המרתף בניתי חדר קירור עם מזגן ובקר
שיוריד את הטמפרטורה ל22 מעלות מפני שהטמפרטורה במרתף
עולה ל29ועד ל32 מעלות כאשר חם מאוד
אני שואל כמה מעלות היין יכול לסבול ולא להתקלקל
ואם יש אופציות אחרות שאתה יוכל להמליץ לי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 27 יוני 2013, 18:06 
מנותק

הצטרף: 23 ספטמבר 2012, 11:42
הודעות: 4
בעה
לתומר
אני מעוניין לדעת האם צריך לעשות שפיות בחביות או לא ואם כן כל כמה זמן צריך
כנל לגבי ביסולפיט כל כמה זמן צריך לשים את השתי גרם למאה ליטר ואם לא עושים שפיות אז כל כמה זמן שמים ביסולפיט


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: סיןם התסיסה
הודעהפורסם: 27 יוני 2013, 20:32 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
אידאלית כל 6-8 שבועות שאתה מבצע מילוי אתה מבצע גם בדיקת גופרית חופשית ומבצע תיקון\הוספה כדי לשמור על רמת גופרית חופשית נאותה (מעל 0.5 מ"ג מולקולרית ביינות אדומים)
2 גרם ל100 ליטר נשמע לי מעט מאוד (בייחוד ביינות אדומים בעלי pH גבוה) וכלל אצבע לא מוצלח - אפשר לשאול מהיכן קיבלת עצה זה?
היוועץ בטבלת הגופרית החופשית על פי חומציות היין במאמר "גופרית ביין".
http://www.winemaking.co.il/?p=1867

לדוגמא ביין אדום בעל חומציות של 3.65 כמות הגופרית הנדרשת ל100 ליטר היא יותר לכיוון ה6 גרם\100 ליטר.

2 שפיות בשנה ראשונה (מבלי להחשיב את השפיות מהמשקעים הגסים והשפייה אחרי מלולקטית) ושפייה אחת בשנה השנייה הן דיי והותר.

לשאלתך לגבי טמפרטורת מרתף. עדיף לא לעלות מעל 18 מעלות.
אידאלית טמפרטורת יישון של 12-15 מעלות.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)