עכשיו 28 מרץ 2024, 12:45



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חבית עץ אלון
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012, 07:52 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום,
קשה לי להאמין שאני בשנים הבאות יעשה כמות יין יותר גדולה
מצד שני חשבתי להשתדרג וליישן את היין בחבית (לשנה הבאה)
אני מבין שחבית של 50 ליטר יש לה כמה בעיות
א. שטח פנים גדול - כך שצריך פחות זמן ישון בחבית
ב. נובע מהנ"ל שיהיה זמן במשך השנה שהחבית תהיה ריקה מיין
ג. קשה להשיג חבית בגודל כזה

אני שואל
א. האם יש בעיות נוספות שלא חשבתי עליהם
ב. כיצד יש לטפל בחבית בן ישון לישון
ג. כמה זמן ניתן ליישן יין בחבית קטנה
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חבית
הודעהפורסם: 02 דצמבר 2012, 23:01 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
ציטוט:
א. האם יש בעיות נוספות שלא חשבתי עליהם
ב. כיצד יש לטפל בחבית בן ישון לישון
ג. כמה זמן ניתן ליישן יין בחבית קטנה
תודה


אתה צריך יינות גדולים וטניים (קברנה סובניון במיצוי גבוה אולי) ולבצע חלופה בינהם. כלומר 2 דמיג'אנים של 54 ליטר כשכל אחד שוהה 5-6 חודשים בחבית. (או כמה שהוא יכול בלי להפוך למפלצת עץ מוגזמת)
אחרי 2-3 יינות תפחת כמות הטאנינים בחבית ותוכל אולי ליישן לתקופה ארוכה יותר כל יין.
חשוב אבל לשמור את החבית תמיד מלאה כדי למנוע התפתחות גורמי קלקול.

ציטוט:
ב. כיצד יש לטפל בחבית בן ישון לישון

לשטוף עם מים חמים ופרקרבונאט, לנטרל עם חומצת ציטרית. זה פרוצדורה דיי סטנדרטית.
ביקבים יש להם שוטף בלחץ להוריד את כל הטרטרטים וחלק גם עושים שימוש באוזון או קיטור כאמצעי חיטוי.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חבית
הודעהפורסם: 28 פברואר 2013, 13:07 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
מענה לשאלה של חבר אחר בפורום שגם רלוונטית לניקוי ואחזקת חביות עץ

ציטוט:
מה נפחה של החבית? האם מדובר בחבית חדשה? ארצה להזהיר שאם מדובר בחבית חדשה בנפח קטן של עד 100 ליטר, אפילו יין מאוד גדול וטאני עלול בהחלט למצות יתר על המידה טעמי\ארומות עץ תוך פחות משנה מכניסה לחבית. (over oaked)
לכן שקול לבצע רוטציה עם יין אחר שיש לך במיכל דמיג'אן או נירוסטה.

לעיקר שאלתך,
חבית עץ לעולם לא תהיה סטרילית משום שעץ הוא נקבובי, יין חודר אל תוך הנקבוביות ופעילות מיקרוביאלית יכולה להתרחש שם. מה שכן חבית יכולה להיות נקייה ככל שניתן וחשוב לשמור עליה כך.

רעיון מוזר שאני יכול להציע הוא לקחת את החבית למקום ששוטפים מכוניות, יש להם מתקן שטיפה בלחץ (למעשה במכשיר כזה משתמשים ביקבים קטנים לניקוי משקעים מפנים החבית) ולתת לה שטיפה טובה מבפנים על מנת שכל ה"לכלוך" - משקעים וטרטרטים ינוקו מהחבית. לחזור על השטיפה עד שהמים יוצאים נקיים.
לאחר מכן יש לשרוף גופרית בפנים במינון שהנדרש ע"י נפח החבית או למלא בתמיסה חזקה של מטה ביסולפיט-חומצה ציטרית (אני צריך לדעת את נפח החבית כדי לתת חישוב מדוייק של הכמות), שטיפה חוזרת עם מים במידה ועשית שימוש בתמיסת ביסולפיט חזקה לחיטוי, להחזיר את היין ו"לייצב" אותו במינון הנדרש עם מטהביסולפיט להגעה לריכוז הגופרית החופשית הנדרשת.
(אם שרפת גופרית אז בהכנסת היין בחזרה לחבית מרבית מגז הגופרית יתמוסס ביין ויהפוך לגופרית חופשית וקשורה, לכן סביר להניח שאין צורך להוסיף כמות נוספת של מטה ביסולפיט ליין אך כמובן שמומלץ לבצע בדיקת מעבדה לריכוז גופרית ביין)
את כל עניין ההוצאה של היין,ניקוי החבית והחזרתו יש לבצע בהפרש של כמה שעות. (כמה שיותר מהר)

אלטרנטיבית אפשר לנקות את החבית ע"י שימוש בסודיום פרקרבונאט ולאחר השרייה קצרה לנטרל את הבסיס עם חומצה ציטרית ושטיפה עם מים. אני מציע שתיוועץ עם מוכר החבית לגבי המלצת היצרן.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 3 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 13 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)