עכשיו 28 מרץ 2024, 14:44



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: חריפות או חמיצות?!
הודעהפורסם: 25 ינואר 2013, 12:03 
מנותק

הצטרף: 12 דצמבר 2012, 20:36
הודעות: 1
שלום לכולם,
יש לי יין שעבר כבר שפייה שלישית{מרלו},אך ישנם כמה בעיות ממ שמטרידות אותי:
1. היין מאוד עפיץ..תופס את החיך..איך פוטרים זאת ועל מה זה מצביע?
2. היין חסר "גוף" ז"א שאני טועם ושותה את היין, אני מרגיש כמו מים{למבינים},איך מתגברים על זה ועל מה זה מצביע?
3. איך יודעים שנגמרה התסיסה המלולאקטית,איזה נתון בבדיקה מעיד על זה?


תודה רבה !


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: חריפות או חמיצות?!
הודעהפורסם: 03 פברואר 2013, 19:11 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
שלום תומר :)
ובכן...
1.מדובר במגרעה רק אם אתה תופס אותה ככזה. יינות רבים הנעשים בסגנון של מיצוי גבוה הינם עפיצים ולעיתים יש להמתין (ליישן אותה-תקופה במיכל\חבית ותקופה בבקבוק) 3-4 שנים מהבציר עד שהיין נעשה נגיש. ניתן להפחית מהעפיצות על ידי הצללה (Fining) בעזרת חלבון (פרוטאין) ממקור חי כמו ביצה (אבלומין) או ג'לטין (בארץ הג'לטינים הם ממקור דג ולכן נחשבים פרווה אם כשרות היא עניין). או לחילופין ממקור סינטטי בעזרת תרכובת המכונה PVPP. טיבעו של חלבון הוא להיקשר לטאנינים ובכך מפחית את ריכוזם ביין ומתקבל יין פחות עפיץ.
מומלץ לעשות ניסיון על כמות קטנה (בקבוק חצי למשל) לפני שמטפלים בכל היין על מנת למצוא את המינון הנכון ליין\לטעמך.

לגבי על מה זה מצביע - ענב עשיר בטאנינים. ריכוז גבוה של פוליפנולים בענב הוא פקטור אחד מני כמה לאיכות גבוה.
להבא, אם אתה מעוניין לבקבק ולשתות את היין כבר באותה שנת בציר ניתן להגביל את משך מגע הששרייה במהלך התסיסה האלכוהולית.

2.לא כל היינות הם גדולי גוף. סביר להניח שהיין פשוט צעיר מאוד וצריך עוד זמן להתפתח. יש ("טריק") כאלה המוסיפים גליצרין כאמצעי להגברת צמיגות היין (מה שלעיתים מוביל לתפיסת היין כיותר מלא גוף). אבל לעיתים זה לא משרת את המטרה וסתם גורם ליין להיתפס כמתוק יותר (קולטני הטעם "תופסים" גליצרין כטעם מתוק).

3.סיום התסיסה נקבעת על פי ריכוז החומצה המאלית ביין, אתה מעוניין בריכוז השואף לאפס (בפועל, ריכוז קטן מ 30 מ"ג\ליטר)

לעת עתה אמליץ להיעזר בסבלנות אם אינך ממהר לבקבק ולשתות את היין. למתן דוגמא אישית, ה2011 שלי עדיין במיכלים ורק עכשיו מתחיל "לקבל צורה" ומראה נכונות לעבור לבקבוק בעתיד הקרוב ;)

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)