אכן יש חשש. מתחת לחתיכות יבשות אלו יתכן מה שנקרא במינוח המקצועי Bio film - ריכוז בקטריות שמוגנות מפני חומרי ניקוי. בלי שכל הליכלוך מוסר (ע"י עבודת כפיים עם סקוצ' רך - וסבון כלים) לא ניתן למעשה לבצע חיטוי יעיל. תנסה לא לעבוד עם כלים ששורטים את הפלסטיק כי שריטות אלו מאכסנות לכלוך שקשה לנקותו ואתה חוזר לאותה נקודה. אם קשה לך להיכנס לחריצים עם הסקוצ' אתה יכול להשתמש בקיסם שיניים או סכין מחודדת.
אם פירשתי את דבריך לא נכון ומדובר על הכתמה של הפלסטיק אז אין הרבה מה לעשות, ניתן לשים תמיסת ביסולפיט וחומצת לימון במיכל ולאטום אותו ליום-יומיים. לגז הso2 שישתחרר יש תכונות הלבנה שיתכן שיסירו את הכתם. כשאתה פותח את המיכל עשה זאת רחוק ממך כדי לא לנשום את האדים החריפים. ריכוז הגז יתנדף לאחר כמה שניות.
*יש להמנע לחלוטין משימוש בכלור (אקונומיקה) לניקיון\חיטוי בכל מה שקשור ביין (דמיג'אנים,כלים,חביות) בשל החשש להיווצרות תרכובת בשם TCA שהיא הרסנית ליין.
_________________ תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין
|