היי , אבקש שתסיים את ההודעה עם שמך הפרטי כדי שנוכל לתקשר בנימה אישית יותר
תסיסה מלולקטית יוצרת כמויות קטנות של גז ולכן לעיתים ניתן לראות טבעת של בועות. הבעיה שכך גם נראית תסיסה אלכוהולית איטית או מחודשת (במידה והיין סיים את התסיסה האלכוהולית עם כמות קטנה של סוכר שארי והתנאים מאפשרים פעילות שמרים מחודשת) וכמו כן ישנו גז מהתסיסה האלכוהולית שממשיך להשתחרר (לעיתים במשך שבועות).
הבדיקה אכן קיים, בה מודדים באופן
כמותי את ריכוז החומצה המאלית ביין (30 מג\ליטר או פחות מצביע שהתסיסה הסתיימה)
או באופן
איכותי (בבדיקת כרומוטוגרפיה) בה ניתן להבחין בהמצאות מלאה של חומצה מאלית,חלקית או העדרה (שמצביע על סיום התסיסה).
מרבית היקבים יבצעו מס' פעמים בדיקה לאותו היין בכדי לעקוב אחר התסיסה המלולקטית ,בדיוק כמו שעוקבים אחרי ירידת הסוכר בתסיסה האלכוהולית. ביתיים לרוב יעדיפו לבצע את הבדיקה רק פעם אחת.
לכן, לאחר הוספת התרבית המלולקטית כדי לחכות 3-4 שבועות עד ביצוע הבדיקה. זו דורשת דגימה של כמה מ"ל מועטים ואת התוצאות אתה אמור לקבל בתוך יום-יומיים.
אתה מוזמן ליצור קשר עם אחת ממעבדות היין השונות בארץ (לכל היקבים הגדולים ישנה מעבדה) ולברר לגבי מחירים.
לגבי האספקט הכלכלי - זה לשיקולך כמובן. הבדיקה ל25 ליטר יין ומיכל של 10,000 ליטר היא זהה. המיכל הקטן שלנו הוא יקר לנו (רגשית) בדיוק כמו שהמיכל האדיר של היקב יקר לו... (רגשית וכלכלית)
השאיפה היא לסיים את התסיסה המלולקטית בכדי להפחית את החומציות וליצור יין יציב בקטריאלית.
אני מבין את הרתיעה מתשלום בדיקות בעלות שוות ערך לזו של הענבים...