עכשיו 17 יולי 2019, 14:39



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 19 אפריל 2011, 18:09 
מנותק

הצטרף: 28 נובמבר 2010, 18:47
הודעות: 3
שלום,
היין שלי (קברנה סובניון) עבר שלושה שפיות האחרונה היתה לפני כחדש
לפני שבוע שמתי לב שבנשם יש במקום מים יין.
אני מבין שהתחילה תסיסה נוספת שאם אני מבין נכון זו תסיסה מלאלקטית, כיצד אני אמור להתייחס וכיצד אני ידע שנגמרה התסיסה (כלומר מתי אני יוכל לבקבק - אני לא לחוץ מצידי לבקבק עוד חצי שנה)
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 16 יולי 2011, 01:18 
במידה והוספת גופרית מאז סיום התסיסה מאוד לא סביר שישנה תסיסה מלולקטית ספונטנית.
יותר הגיוני שנפח היין גדל בשל שינוי טמפ (התחממות בקיץ) והיין "גלש" אל תוך הנשם.
פשוט תשתה כוסית,נקה את הנשם ותמלא בחזרה. :D


חזור למעלה
  
 
הודעהפורסם: 29 מרץ 2012, 09:58 
מנותק

הצטרף: 29 מרץ 2012, 09:38
הודעות: 4
שלום לכולם

אני מבין שבכדי לדעת האם התרחשה תסיסה מאלולקטית צריך לקחת היין לבדיקת מעבדה!

1. איך מתבצעת הבדיקה? מחיר? זמן? מאיזו כמות יין ריאלי לעשות אותה?

2. האם יש דרך פחות מקצועית לדעת האם התרחשה?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 29 מרץ 2012, 20:29 
מנותק

הצטרף: 29 מרץ 2012, 09:38
הודעות: 4
שלום לכולם

אני מבין שבכדי לוודא תסיסה שנייה(מאלולקטית), צריך בדיקת מעבדה!

1. האם יש דרך פחות מקצועית לבדוק זאת?
2. כיצד מתבצעת הבדיקה? ומאיזו כמות יין משתלם לעשותה? מחיר? זמן?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 11:58 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
היי , אבקש שתסיים את ההודעה עם שמך הפרטי כדי שנוכל לתקשר בנימה אישית יותר :)

תסיסה מלולקטית יוצרת כמויות קטנות של גז ולכן לעיתים ניתן לראות טבעת של בועות. הבעיה שכך גם נראית תסיסה אלכוהולית איטית או מחודשת (במידה והיין סיים את התסיסה האלכוהולית עם כמות קטנה של סוכר שארי והתנאים מאפשרים פעילות שמרים מחודשת) וכמו כן ישנו גז מהתסיסה האלכוהולית שממשיך להשתחרר (לעיתים במשך שבועות).
תמונה

הבדיקה אכן קיים, בה מודדים באופן כמותי את ריכוז החומצה המאלית ביין (30 מג\ליטר או פחות מצביע שהתסיסה הסתיימה)
או באופן איכותי (בבדיקת כרומוטוגרפיה) בה ניתן להבחין בהמצאות מלאה של חומצה מאלית,חלקית או העדרה (שמצביע על סיום התסיסה).
מרבית היקבים יבצעו מס' פעמים בדיקה לאותו היין בכדי לעקוב אחר התסיסה המלולקטית ,בדיוק כמו שעוקבים אחרי ירידת הסוכר בתסיסה האלכוהולית. ביתיים לרוב יעדיפו לבצע את הבדיקה רק פעם אחת.
לכן, לאחר הוספת התרבית המלולקטית כדי לחכות 3-4 שבועות עד ביצוע הבדיקה. זו דורשת דגימה של כמה מ"ל מועטים ואת התוצאות אתה אמור לקבל בתוך יום-יומיים.

אתה מוזמן ליצור קשר עם אחת ממעבדות היין השונות בארץ (לכל היקבים הגדולים ישנה מעבדה) ולברר לגבי מחירים.
לגבי האספקט הכלכלי - זה לשיקולך כמובן. הבדיקה ל25 ליטר יין ומיכל של 10,000 ליטר היא זהה. המיכל הקטן שלנו הוא יקר לנו (רגשית) בדיוק כמו שהמיכל האדיר של היקב יקר לו... (רגשית וכלכלית) :D

השאיפה היא לסיים את התסיסה המלולקטית בכדי להפחית את החומציות וליצור יין יציב בקטריאלית.
אני מבין את הרתיעה מתשלום בדיקות בעלות שוות ערך לזו של הענבים... :)

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)