הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

שאלות בנושא הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=46
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  micha84 [ 22 מאי 2010, 19:59 ]
נושא ההודעה:  שאלות בנושא הכנת יין

שאלות בנוגע לבדיקות ואישורים
1)אילו בדיקות חייב לבצע ליין כדי שאפשר יהיה לשווק אותו?
2)אילו אישורים צריך כדי לפתוח יקב בוטיק?
3)אילו אישורים ובדיקות צריך לצורך מכירת אלכוהול?
4)במהלך הכנת היין יש לבצע דף מעקב וטעימות, איך הנושא מתבצע. אילו בדיקות נדרש לעשות במהלך הכנת היין?
5)מהם חוקי ותקנות היין הישראלי?
6)האם נדרש דיווח לרשויות המס בישראל?
אני יודע שכל השאלות אינם קשורים בהכרח להכנת יין אבל אני חושב שכל מי שרוצה לעשות יין לצורך מכירה צריך לדעת את התשובות לשאלות אלו
תודה מראש
מיכה אברג'ל

בהמשך יעלו שאלות נוספות בנושאים אחרים

מחבר:  תומר איסרוביץ [ 13 יוני 2010, 13:40 ]
נושא ההודעה:  Re: שאלות בנושא הכנת יין

micha84 כתב:
שאלות בנוגע לבדיקות ואישורים
1)אילו בדיקות חייב לבצע ליין כדי שאפשר יהיה לשווק אותו?
2)אילו אישורים צריך כדי לפתוח יקב בוטיק?
3)אילו אישורים ובדיקות צריך לצורך מכירת אלכוהול?
4)במהלך הכנת היין יש לבצע דף מעקב וטעימות, איך הנושא מתבצע. אילו בדיקות נדרש לעשות במהלך הכנת היין?
5)מהם חוקי ותקנות היין הישראלי?
6)האם נדרש דיווח לרשויות המס בישראל?
אני יודע שכל השאלות אינם קשורים בהכרח להכנת יין אבל אני חושב שכל מי שרוצה לעשות יין לצורך מכירה צריך לדעת את התשובות לשאלות אלו
תודה מראש
מיכה אברג'ל
בהמשך יעלו שאלות נוספות בנושאים אחרים

1)ממעט מידע שאספתי בנושא יש לעמוד בתנאים שנקבעו על פי עסק שמעסק במזון - דרושים אישורים דומים אילו פתחת עסק של קייטרינג. יש להבטיח כי השטח שבו מופק היין עומד בכל הקריטריונים של מבנה, תברואה ובטיחות. כמדומני באתר במשרד הבריאות (זה שמנפיק את האישור) תמצא מידע נוסף.
5)למיטב ידיעתי אין חוקים ותקנות כשזה נוגע להפקת יין בישראל, שלא כמו באירופה שם ישנם חוקים מחמירים וספרים שלמים של תקנות.
6)כמובן,על היקב להיות רשום כעסק לכל דבר בהתאם למחזור העסקים השנתי שלו ולדווח לרשויות בהתאם.
4)ישנם אפליקציות אוןליין מצויינות שנותנות כלים למעקב אחר תסיסה,טעימות ומלאי.
אני משתמש באוןליין החינמית
http://www.fermsoft.com
במהלך התסיסה הראשונית,המשנית (במידה ומבוצעת) והישון יש לנטר PH,SO2,טמפרטורה,TA ובמידה ומבוצעת תסיסה משנית (לאקטית) לנטר סיומה על מנת לדעת מתי ניתן לעלות את רמת הסולפיט בחזרה ולהגן על היין מבקטריות וחימצון.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/