הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

עד מתי צריך לבקוע את הכיפה/הכובע?
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=394
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  ניסים [ 29 אוגוסט 2016, 19:00 ]
נושא ההודעה:  עד מתי צריך לבקוע את הכיפה/הכובע?

היי, הכנסתי את הענבים למיכל התסיסה, וערבבתי את הענבים 2-3 פעמים ביום.
למשך 6 ימים.
השאלה שלי האם אני צריך להמשיך ולהוריד את הכובע מידי יום או להפסיק ולתת לכיפה לשקוע לבד
ולפתוח את המיכל רק בעוד חודש?

אשמח לקבל תשובה.
תודה.

מחבר:  יצחק1178 [ 06 ספטמבר 2016, 18:55 ]
נושא ההודעה:  Re: עד מתי צריך לבקוע את הכיפה/הכובע?

ברוך הבא
א. לדעתי עדיף 4-5 ביום
ב. אתה מודד את כמות הסוכר?
אתה צריך להגיע 0.994 בערך.
ג. על פניו כל זמן שיש כובע להמשיך ולהוריד
ד. מ"מ בטוח שלא לסגור את המיכל לחודש, אחרי שאתה מגיע לרמה הרצויה
עושה פראס
את הנוזל מכניס למיכל אטום
אחרי יומיים מבצע שפיית משקעים
ואז מחכה לסוף תסיסה מללולקטית
יש מספיק מאמרים באתר
בהצלחה

מחבר:  ניסים [ 06 ספטמבר 2016, 21:59 ]
נושא ההודעה:  Re: עד מתי צריך לבקוע את הכיפה/הכובע?

היי,

ראשית, תודה רבה יצחק.

בדקתי את רמת הסוכר ע"י הידרומטר והיה מוצג כמעט 1 בריקס.

לגביי הפרס, קראתי מאמר שאומר שמומלץ לתת השריה של 25-40 יום לאחר סיום התסיסה ביחד עם הקליפות,
על מנת לקבל אירומה בטעם וצבע חזק יותר ליין. האם זה לא נכון?

אשמח לקבל עצה בנושא, כל יום חשוב :)

תודה רבה,

מחבר:  יצחק1178 [ 06 ספטמבר 2016, 22:19 ]
נושא ההודעה:  Re: עד מתי צריך לבקוע את הכיפה/הכובע?

1 בריקס זה לא סוף הדרך
אתה צריך להגיע כמו שכתבתי ל0.994
כל זמן שיש כובע אתה מוגן
לגבי השריה על הקליפות גם אני שמעתי משהוא כזה
אם אני זוכר נכון במאמרים באתר זה לא מומלץ
מ,מ זה תלוי במספר גורמים שאני כבר לא זוכר אותם
בהצלחה

מחבר:  ניסים [ 08 ספטמבר 2016, 21:27 ]
נושא ההודעה:  Re: עד מתי צריך לבקוע את הכיפה/הכובע?

היי יצחק,

סבבה אחי.
אני אעביר את היין למיכל הדמיג'אן.

תודה רבה אחי.
ממש נחמד לקבל מענה :D

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/