שלום כידוע השנה עשיתי פורט, זה אומר שבשלב מוקדם מאד הוא נכנס לחבית דאגתי שיהיה כמה שיותר נקי כלומר היין עבר שפיית משקעים, ואחרי זמן עבר עוד שפיה וכל היין שנכנס לחבית עבר דרך המסננת שנצמדת למשפך הלבן (מי שמכיר אצל שמואל חן כימקלים) אני שואל - מתי צריך לעשות את השפיה הבאה? וכן אני שואל כיצד עושים מכיוון שבמיכל נירוסטה זה לא בעיה הכל שוקע למטה ופשוט משאירים רק מה שמעל המשקע אבל בחבית אני מוציא את היין דרך צינורית ויש כמות גדולה שאני לא מצליח להוציא דרך הצינורית. כאשר אני מבקבק אני פשוט בשלב מסויים שופך את היין למיכל אחר וממלא בקבוקים (ומסמן אותם שהם לא באיכות כמו שאר היין). תודה
|