עכשיו 14 דצמבר 2024, 02:32



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 07 אוקטובר 2015, 17:21 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום
השנה אני עושה יין בסגנון פורט
היו לי 90 ק"ג ענבים (אחרי קראשר)
בבריקס של 27
מכיוון שרציתי להוסיף את האלכוהול על התירוש לפני הסחיטה חשבתי ע"פ הנחיות של המאמר והתייחסתי כאילו יש לי 54 ליטר
ע"פ המחשבון שבאתר היה צריך (במידה ואני מכוון הכי גבוה) 12.5 ליטר אלכוהול (70 אחוז)
היה לי 11.5 ליטר (ממזקקה של חבר שלי)
הוספתי עוד 1.4 ליטר 96% (שזה די והותר)
אמנם לקחתי את הסיכון של שימוש בשמרי הפרא ולכן כיוונתי מאד גבוה כך שלא יהיה מצב שהשמרים ימשיכו לעבוד
הכנסתי את הכל למיכל תמיד מלא (של 100) ועשיתי פאנץ' דאון מסיבי וסגרתי את המיכל
מתברר שאני ממשיך לקבל כובע ועוד בהתחלה זרם יין מהנשם
הוצאתי חלק מהיין לבקבוקים
ועדיין המשכתי לקבל כובע (מבלי שיזרום יין מהנשם)
הוספתי עוד 1 ליטר של 96%
ואני עושה פעמיים ב24 שעות ותמיד רואה כובע.
לעצם השאלות:
א. האם זה נורמלי?
ב. האם זה בסדר שאני סוגר את המיכל? מה שמפריע לי אם בעצם ממשיכה התסיסה אזי יש חשש שהיין יקבל טעמים של יין מחוזר.
ג. מה אני צריך לעשות?
ד. מתי מומלץ לסחוט כלומר לחכות למצב שלא יהיה כלל כובע?
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2015, 08:53 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
א.נשמע שהיין ממשיך לתסוס, האם אתה ממשיך לקחת מדידת הידרומטר? הצפיפות יורדת? (ממשיכה פעולת התסיסה)
עקרונית עדיין יש גז ביין שיכול ליצור כיפה, השאלה היא האם אתה ממשיך "לאבד סוכר".

ב.כדי לחזק על הקליפות ולהמשיך בהשרייה (למה לכוון לסגנון כזה? פורט לא אמור להיות טאני...) צריך לערבב לאחר הוספת הכוהל במשך 20-30 דקות שכל העסק יהיה הומוגני ולעשות זאת כמה פעמים ביום.
סגירת המיכל לא בהכרח תביא לחיזור. לרוב ענייני תזונה ולחץ שמרים גורמים לכך.

ג.ממליץ שתסחט ותקרר את היין לעצור את התסיסה (במידה וקיימת). בצע שפייה לאחר יומיים מהמשקעים והוסף סולפיט להבטיח הפסקת התסיסה.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 08 אוקטובר 2015, 13:06 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
לקחתי בדיקה יצא לי 1040 כאשר זה התחיל ב1050 האם ניתן לייחס את השינוי להוספת האלכוהול? (בסופו של דבר הוספו כ13 ליטר נוזל.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוקטובר 2015, 15:59 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
בהחלט, לכהל נקי צפיפות נמוכה יותר ממים ב30% כך שזה הגיוני מאוד ואתה מרגיש שהמתיקות פחתה בגלל הדילול. במקום נגיד 90 גרם לליטר יש רק 80 גרם לליטר סוכר כעת...

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 3 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)