|
מנהל האתר |
הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28 הודעות: 118 מיקום: קריות
|
א.נשמע שהיין ממשיך לתסוס, האם אתה ממשיך לקחת מדידת הידרומטר? הצפיפות יורדת? (ממשיכה פעולת התסיסה) עקרונית עדיין יש גז ביין שיכול ליצור כיפה, השאלה היא האם אתה ממשיך "לאבד סוכר".
ב.כדי לחזק על הקליפות ולהמשיך בהשרייה (למה לכוון לסגנון כזה? פורט לא אמור להיות טאני...) צריך לערבב לאחר הוספת הכוהל במשך 20-30 דקות שכל העסק יהיה הומוגני ולעשות זאת כמה פעמים ביום. סגירת המיכל לא בהכרח תביא לחיזור. לרוב ענייני תזונה ולחץ שמרים גורמים לכך.
ג.ממליץ שתסחט ותקרר את היין לעצור את התסיסה (במידה וקיימת). בצע שפייה לאחר יומיים מהמשקעים והוסף סולפיט להבטיח הפסקת התסיסה.
_________________ תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין
|
|