הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

יין בסגנון פורט
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=388
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 03 אוקטובר 2015, 20:37 ]
נושא ההודעה:  יין בסגנון פורט

שלום יש לי שני שאלות:
א. במאמר "הכנת יין מתוק בסגנון פורט", נכתב: "כ- 48 שעות לאחר הסחיטה יש לבצע שפייה מן המשקעים הגסים ולהוסיף גופרית לרמה מינימלית של 0.5 מ"ג\ליטר גופרית מולקולארית" אני רק רוצה לוודא שאין כאן שום טעות, לפי החשבון שלי יוצא על 60 ליטר ייו 0.5*1.75*60= 60.875 את כל זה נחלק ב1000 נקבל 0.06 גרם האם חישבתי נכון? (ביין רגיל דובר על60-80ppm לאחר מלולקטית ועל 20-30ppm כל שפיה שזה אומר כ 2.6 גרם כל שפיה). אני יודע שהיין הזה יש לו הרבה יותר אלכהול אבל עדיין מדובר על כמות ביסולפיט שגדולה פי 43.
ב. לא דובר שם על שפיות מה משטר השפיות ביין זה?
תודה וחג שמח

מחבר:  Tomer1 [ 04 אוקטובר 2015, 11:03 ]
נושא ההודעה:  Re: יין בסגנון פורט

לפי החישוב שלי במידה והpH גבוה (3.7-3.8 כפי שאני מתאר לעצמי בהתחשב בבציר מאוחר מאוד שזכור לי שפירסמת בפייסבוק)
מדובר על כמות של כ50 ppm ל60 ליטר ומשקל של 5.2 גרם פ.מטה ביסולפיט.

לגבי שפיות, המשטר הוא כמו יין אדום רגיל. המקפידים לאחר השנה הראשונה יסגרו בדמיג'אן ויבצעו שפייה רק פעם בשנה (לאחר החורף הקר). ויבקבקו לאחר 4-5 שנים כRuby port. במידה והמטרה היא יישון בבקבוק (vintage port) עם שימור ארומות פירותיות יותר אז לאחר 18 חודש ביקבוק.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/