שלום יש לי שני שאלות: א. במאמר "הכנת יין מתוק בסגנון פורט", נכתב: "כ- 48 שעות לאחר הסחיטה יש לבצע שפייה מן המשקעים הגסים ולהוסיף גופרית לרמה מינימלית של 0.5 מ"ג\ליטר גופרית מולקולארית" אני רק רוצה לוודא שאין כאן שום טעות, לפי החשבון שלי יוצא על 60 ליטר ייו 0.5*1.75*60= 60.875 את כל זה נחלק ב1000 נקבל 0.06 גרם האם חישבתי נכון? (ביין רגיל דובר על60-80ppm לאחר מלולקטית ועל 20-30ppm כל שפיה שזה אומר כ 2.6 גרם כל שפיה). אני יודע שהיין הזה יש לו הרבה יותר אלכהול אבל עדיין מדובר על כמות ביסולפיט שגדולה פי 43. ב. לא דובר שם על שפיות מה משטר השפיות ביין זה? תודה וחג שמח
|