הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

שמרי יין
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=379
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  boris [ 11 ספטמבר 2014, 10:24 ]
נושא ההודעה:  שמרי יין

בע״ה

תומר שלום

שאלתי היא בקשר לשמיר יין
אני בצרתי ענבי קברנה ממושב דישון בתאריך 3.9.14 ושמתי ביסולפיט למחרת
עשיתי בדיקות של סוכר משקל סגולי ואלכוהול עתידי + חומצה וחומציות
יש לציין שהסוכר היה גבוהה 26 בריקס ושככתי לשים שמרי יין
היום 11.9.14 התסיסה עדין לא הסתימה ויש כובע יש לציין שהתסיסה החלה
בתאריך 5.9.14 היום 11.9.14 בדקתי סוכר וההידרומטר מראה שעדין לא
נגמר הסוכר 4 והמשקל הסגולי הוא 1.010
שאלתי היא האם אני יכול לשים שמרי יין

אודה לך אם נקבל תשובה מידית

מחבר:  Tomer1 [ 14 ספטמבר 2014, 18:23 ]
נושא ההודעה:  Re: שמרי יין

היי בוריס,
נשמע שאתה לקראת סוף התסיסה, מציעה שכעת תפעל להפחית את טמפ' התסיסה ל20-22 מעלות כדי להקל על השמרים להתסיס את שארית הסוכר.
קח פעמיים ביום בדיקת הידרומטר ותוודא שהסוכר ממשיך לרדת.
תהיה מוכן עם שמרי יין עמידים לאלכוהול במידה וחלילה התסיסה נעצרת.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/