אכן כושר ההתיישנות גדול יותר כי היין מתיישן לאט יותר. דרך הפקק נכנס X נפח חמצן בשנה. במקום שיגיב עם 750 מ"ל הוא מגיב עם 3 ליטר יין. כלומר הכל קורה לאט יותר. לא נדיר יהיה למצוא בקבוק דאבל מגנום עדיין "צעיר" ולא מוכן לשתייה גם 8-10 שנים אחרי הביקבוק.
בהחלט אפשר להשאיר בזכוכית, אבל אני הייתי מבקבק וממשיך הלאה. הסיבה היא שיין מבוגר יותר רגיש לחמצן (מאבד מכושר העמידות שלו), חשיפה של יין בן 3 שנים במהלך הביקבוק לחמצן יכולה להרוג יין טוב (טוב אולי לא להרוג, אבל לחסל חלק גדול מהפוטנציאל שהיה טמון בו). אלה אם כן יש לך אפשרות לבקבק בוואקום (אינולמטיק למשל) לא הייתי לוקח את הסיכון.
_________________ תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין
|