שלום ישראל, ברוך הבא לפורום.
יצחק הפנה אותך למאמרים מהמעולים שנכתבו אי פעם בנושא עשיית יין בסגנון פורט
כתבתי בתמציתיות גם קצת על ההיסטוריה מאחורי התהליך וכמובן בפירוט איך בפועל התהליך מבוצע ברמת הייננות.
יינות מחוזקים הם מהאהובים עליי, לצערי משרד האוצר ייקר לנו את עשיית יינות אלו (ליטר כהל נקי לשתייה נע כעת בסביבות 110 שח לליטר כמס קבוע, עוד לפני עלויות נוספות שהיצרן\ספק גובה כרווח). לעשיית 25 ליטר של יין (עבודה עם 50-60 ק"ג של ענבים תזדקק לכ3-4 ליטר של כהל).
לא שמעת זאת ממני אבל בפירוש משתלם לרכוש מזקקת דוד בכמה מאות שקלים ולייצר כהל זה בעצמך. במיוחד אם אתה עושה גם 100-150 ק"ג של יינות יבשים ונותר עם כמות גדולה של גפת. (כמות כזה תפיק כ3.5-4 ליטר של כהל 70%)