שלום ראובן. בעיקרון אפשר לעשות מענבים עם סוכר גבוה יין טוב אבל הוא פשוט יצא מאוד כהלי - כ16%. (אחרי כוס נופלים
)
אם אתה אוהב את הסגנון אין בעיה. אם לא אז תקרא את המאמר על דילול תירוש
http://www.winemaking.co.il/?p=2049 הסתכל בחלק התחתון של העמוד.
תדלל ל26.5-27 בריקס ותוציא כמות שווה של מיץ לכמות המים (עדיף להוסיף מים מינרלים) שהוספת על מנת להחזיר את אותו יחס בין מיץ לקליפות שהיה במקור. (כך לא יתקבל יין עם טעם מדולל)
כמו כן יש סיכון לתסיסה תקוע (יתקבל יין חצי יבש) אם לא עושים שימוש בשמר מתאים.
דבר נוסף שהוא בעייתי הוא חומציות גבוה (pH גבוה) בענבים בשלים על יתר המידה. אני מציע שתשלח דגימת יין לבדיקת מעבדה. סביר להניח שיש צורך להוסיף חומצה טרטרית
http://www.winemaking.co.il/?product=%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%94-%D7%98%D7%A8%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%AA-1-%D7%A7%D7%92 בכדי להוריד את החומציות ולקבל יין עם טעם מאוזן.