עכשיו 20 יולי 2019, 22:27



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: 29 בריקס
הודעהפורסם: 29 ספטמבר 2013, 12:01 
מנותק

הצטרף: 03 ספטמבר 2012, 18:29
הודעות: 3
שלום תומר
קיבלתי עכשיו ענבים קברנה סובניון
סחטתי ויצא 29 בריקס.
מה אני יכול לעשות כדי שיצא מזה יין טוב?
תודה
ראובן חיים


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 29 בריקס
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 12:31 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
שלום ראובן. בעיקרון אפשר לעשות מענבים עם סוכר גבוה יין טוב אבל הוא פשוט יצא מאוד כהלי - כ16%. (אחרי כוס נופלים :D )
אם אתה אוהב את הסגנון אין בעיה. אם לא אז תקרא את המאמר על דילול תירוש http://www.winemaking.co.il/?p=2049 הסתכל בחלק התחתון של העמוד.
תדלל ל26.5-27 בריקס ותוציא כמות שווה של מיץ לכמות המים (עדיף להוסיף מים מינרלים) שהוספת על מנת להחזיר את אותו יחס בין מיץ לקליפות שהיה במקור. (כך לא יתקבל יין עם טעם מדולל)

כמו כן יש סיכון לתסיסה תקוע (יתקבל יין חצי יבש) אם לא עושים שימוש בשמר מתאים.

דבר נוסף שהוא בעייתי הוא חומציות גבוה (pH גבוה) בענבים בשלים על יתר המידה. אני מציע שתשלח דגימת יין לבדיקת מעבדה. סביר להניח שיש צורך להוסיף חומצה טרטרית http://www.winemaking.co.il/?product=%D7%97%D7%95%D7%9E%D7%A6%D7%94-%D7%98%D7%A8%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%AA-1-%D7%A7%D7%92 בכדי להוריד את החומציות ולקבל יין עם טעם מאוזן.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)