הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

1.000-.990
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=371
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 23 ספטמבר 2013, 09:17 ]
נושא ההודעה:  1.000-.990

שלום
מה הוא הזמן הסביר שאמורים לחכות מהרגע שהבריקס הגיע ל1.000 עד שיגיע ל0.990
זה אצלי כך מס' ימים
הקראשר היה ביום שלישי לפני שבועיים (בערב) ומיום חמישי שישי האחרונים הבריקס התייצב על 1.000 והוא לא זז הרבה

בנתיים מה שאני עושה (כי אני קצת מפחד :D ) אני מאתמול סוגר את המיכל עם נשם ועושה שני ערבובים עדינים פעמיים ביום.
יש לי שמר FX10 שנאמר לי כאן שהוא מתאים לתסיסה תקועה - האם זה יכול לעזור (במידה וצריך בכלל)
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 23 ספטמבר 2013, 15:29 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

אם אתה תקוע ב0 בריקס ואין שום ירידה במשך יומיים, תפעיל פרוטוקול תסיסה תקוע.
שמור על היין ב22 מעלות, לא יותר מזה על מנת להקל על השפעת האלכוהול על השמרים.

התחלת את התסיסה בטמפ' גבוה?

מחבר:  יצחק1178 [ 24 ספטמבר 2013, 00:29 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

בפועל זה נמצא כעת על 0.960
(כמו כן אני רואה שיש תסיסה - חזרתי מאירוע וראיתי שנשפך יין מהנשם למרות שהמכסה היה קצת גבוה מהענבים)

מה זה אומר באופן מעשי להפעיל פרוטוקול תסיסה תקועה
בדרך כלל היין היה על 25 מעלות לא זוכר מה היה בהתחלה

מחבר:  Tomer1 [ 24 ספטמבר 2013, 01:03 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

אם הבריקס זז אז תן לו כמה זמן שהוא צריך.

ציטוט:
בדרך כלל היין היה על 25 מעלות לא זוכר מה היה בהתחלה

אהה ההה, בשביל זה יש את הטבלה הזאת שעשיתי.
http://www.winemaking.co.il/?p=3081

ציטוט:
מה זה אומר באופן מעשי להפעיל פרוטוקול תסיסה תקועה

להכין סטרטר, להאכיל אותו בתערובת יין-מים וכל יום להגדיל את נפח הסטרטר עד שהוא מגיע ל15-20% אם זכור לי נכון מנפח היין התקוע ואז מוסיפים אותו למיכל הראשי. הרעיון הוא לאקלם את השמרים לסביבה הבעייתית.

מחבר:  יצחק1178 [ 24 ספטמבר 2013, 07:02 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

ואי ואי נראה שאני בצרות
מזל שיש לי אותך (איך אני בתור חנפן :)
אני צריך יותר פירוט ביחס לסטרטר אני צריך להגיע ל15-20 ליטר יש לי במיכל 100 ליטר
מה בדיוק עושים?
אם איזה שמרים יש לי BDX וFX10
כל מה שלמדתי זה להכין שמרים לפעם הראשונה

מחבר:  Tomer1 [ 24 ספטמבר 2013, 22:36 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

אם סחטת אז תבדוק במשך יום-יומיים את הGravity, אולי התסיסה תתחדש.

אם לא.
ל100 ליטר יין:
0.3 גרם\ליטר שמרים = 30 גרם.

הכן סטרטר עם שמר לתסיסה תקועה.
ערבב 2.5 ליטר יין מהמיכל ו2.5 ליטר מים+250 גרם סוכר. הבריקס צריך להיות סביבות 5. הנח לזה לתסוס ב20-24 מעלות עד שהבריקס ירד לחצי מהבריקס המקורי (מ5 ל2.5). (אמור לקחת 24 שעות).
בשלב הבא תוסיף לסטרטר 20 ליטר יין תקועה וחכה שהבריקס שוב יורד במחצית מהערך המקורי. הוסף שוב 20 ליטר יין תקוע.
בצע זאת 5 פעמים עד שכל היין התקוע נמצא ב"מיכל ההצלחה" והתסיסה הסתיימה.

מחבר:  יצחק1178 [ 26 ספטמבר 2013, 18:47 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

תודה
1. האם אחרי יומיים לעשות גם שפיית מוצקים (גם במצב שאני מבצע את התהליך שכתוב כאן?
2. כאשר דיברתי על 100 ליט דיברתי כולל זגים עכשיו שסחטתי אני רואה שיש לי 66 ליטר
האם לעשות את התהליך גם במשך 5 ימים ע"פ נתונים יחסיים כלומר 1.65 ליטר יין 1.65 ליטר מים 165 גרם סוכר 21 גרם שמרים
או באותם נתונים ולעשות זאת במשך 3 ימים
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 26 ספטמבר 2013, 20:06 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

תשאיר את המוצקים, אל תעשה שפייה. תערבב את העניין פעם ביום שלא יווצר חיזור.
2.דיברתי על כמות יחסית שקל ממנה לחלק או להכפיל. פשוט תתאים את המידות ל66 ליטר של יין.

מחבר:  יצחק1178 [ 27 ספטמבר 2013, 14:24 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

הגיע הנס המיוחל
ההידרומטר הראה 0.993
אני יראה מה קורה מחר
בכל מקרה זה הרבה יותר טוב משנה שעברה (0.995)

נ.ב אמנם קצת דפק לי הלב אבל על הדרך למדתי נושא חדש

מחבר:  Tomer1 [ 30 ספטמבר 2013, 12:33 ]
נושא ההודעה:  Re: 1.000-.990

תהיה סבלני, אולי ימשיך לרדת.
אני ממליץ לשלוח לבדיקת מעבדה לבדוק גלוקוז+פרוקטוז. יתכן שהתסיסה הסתיימה ואתה מתחת ל2 גר\ליטר סוכר שיורי.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/