עכשיו 14 דצמבר 2024, 03:52



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: 1.000-.990
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 09:17 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום
מה הוא הזמן הסביר שאמורים לחכות מהרגע שהבריקס הגיע ל1.000 עד שיגיע ל0.990
זה אצלי כך מס' ימים
הקראשר היה ביום שלישי לפני שבועיים (בערב) ומיום חמישי שישי האחרונים הבריקס התייצב על 1.000 והוא לא זז הרבה

בנתיים מה שאני עושה (כי אני קצת מפחד :D ) אני מאתמול סוגר את המיכל עם נשם ועושה שני ערבובים עדינים פעמיים ביום.
יש לי שמר FX10 שנאמר לי כאן שהוא מתאים לתסיסה תקועה - האם זה יכול לעזור (במידה וצריך בכלל)
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 23 ספטמבר 2013, 15:29 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
אם אתה תקוע ב0 בריקס ואין שום ירידה במשך יומיים, תפעיל פרוטוקול תסיסה תקוע.
שמור על היין ב22 מעלות, לא יותר מזה על מנת להקל על השפעת האלכוהול על השמרים.

התחלת את התסיסה בטמפ' גבוה?

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 00:29 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
בפועל זה נמצא כעת על 0.960
(כמו כן אני רואה שיש תסיסה - חזרתי מאירוע וראיתי שנשפך יין מהנשם למרות שהמכסה היה קצת גבוה מהענבים)

מה זה אומר באופן מעשי להפעיל פרוטוקול תסיסה תקועה
בדרך כלל היין היה על 25 מעלות לא זוכר מה היה בהתחלה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 01:03 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
אם הבריקס זז אז תן לו כמה זמן שהוא צריך.

ציטוט:
בדרך כלל היין היה על 25 מעלות לא זוכר מה היה בהתחלה

אהה ההה, בשביל זה יש את הטבלה הזאת שעשיתי.
http://www.winemaking.co.il/?p=3081

ציטוט:
מה זה אומר באופן מעשי להפעיל פרוטוקול תסיסה תקועה

להכין סטרטר, להאכיל אותו בתערובת יין-מים וכל יום להגדיל את נפח הסטרטר עד שהוא מגיע ל15-20% אם זכור לי נכון מנפח היין התקוע ואז מוסיפים אותו למיכל הראשי. הרעיון הוא לאקלם את השמרים לסביבה הבעייתית.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 07:02 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
ואי ואי נראה שאני בצרות
מזל שיש לי אותך (איך אני בתור חנפן :)
אני צריך יותר פירוט ביחס לסטרטר אני צריך להגיע ל15-20 ליטר יש לי במיכל 100 ליטר
מה בדיוק עושים?
אם איזה שמרים יש לי BDX וFX10
כל מה שלמדתי זה להכין שמרים לפעם הראשונה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 24 ספטמבר 2013, 22:36 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
אם סחטת אז תבדוק במשך יום-יומיים את הGravity, אולי התסיסה תתחדש.

אם לא.
ל100 ליטר יין:
0.3 גרם\ליטר שמרים = 30 גרם.

הכן סטרטר עם שמר לתסיסה תקועה.
ערבב 2.5 ליטר יין מהמיכל ו2.5 ליטר מים+250 גרם סוכר. הבריקס צריך להיות סביבות 5. הנח לזה לתסוס ב20-24 מעלות עד שהבריקס ירד לחצי מהבריקס המקורי (מ5 ל2.5). (אמור לקחת 24 שעות).
בשלב הבא תוסיף לסטרטר 20 ליטר יין תקועה וחכה שהבריקס שוב יורד במחצית מהערך המקורי. הוסף שוב 20 ליטר יין תקוע.
בצע זאת 5 פעמים עד שכל היין התקוע נמצא ב"מיכל ההצלחה" והתסיסה הסתיימה.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2013, 18:47 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
תודה
1. האם אחרי יומיים לעשות גם שפיית מוצקים (גם במצב שאני מבצע את התהליך שכתוב כאן?
2. כאשר דיברתי על 100 ליט דיברתי כולל זגים עכשיו שסחטתי אני רואה שיש לי 66 ליטר
האם לעשות את התהליך גם במשך 5 ימים ע"פ נתונים יחסיים כלומר 1.65 ליטר יין 1.65 ליטר מים 165 גרם סוכר 21 גרם שמרים
או באותם נתונים ולעשות זאת במשך 3 ימים
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 26 ספטמבר 2013, 20:06 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
תשאיר את המוצקים, אל תעשה שפייה. תערבב את העניין פעם ביום שלא יווצר חיזור.
2.דיברתי על כמות יחסית שקל ממנה לחלק או להכפיל. פשוט תתאים את המידות ל66 ליטר של יין.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 27 ספטמבר 2013, 14:24 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
הגיע הנס המיוחל
ההידרומטר הראה 0.993
אני יראה מה קורה מחר
בכל מקרה זה הרבה יותר טוב משנה שעברה (0.995)

נ.ב אמנם קצת דפק לי הלב אבל על הדרך למדתי נושא חדש


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: 1.000-.990
הודעהפורסם: 30 ספטמבר 2013, 12:33 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
תהיה סבלני, אולי ימשיך לרדת.
אני ממליץ לשלוח לבדיקת מעבדה לבדוק גלוקוז+פרוקטוז. יתכן שהתסיסה הסתיימה ואתה מתחת ל2 גר\ליטר סוכר שיורי.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 10 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)