עכשיו 28 מרץ 2024, 10:23



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: תיקוני חומצה
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2013, 10:44 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
ע"פ מה שלמדתי (באתר הזה או באתר של יקב שורק - אני לא זוכר איפה :) )
את תיקוני החומצה כלומר הוספת החומצה הטרטרית מחשבים ע"פ ליטר נוזל
כמו כן הוספת מזין השמרים היא גם ע"פ ליטר נוזל
דא עקא שאת תיקון החומצה הראשון הוא בזמן שעדיין יש לנו ענבים בחבית
וכמו כן הוספת המזין שמרים
כיצד אני מחשב את הנוזל שיש בחבית כך שאני לא יעבור את הכמות הרצויה?
תודה ושנה טובה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: תיקוני חומצה
הודעהפורסם: 30 אוגוסט 2013, 13:23 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
כמובן שאצלנו :D
http://www.winemaking.co.il/?p=3090
אתה מעריך מה תפוקת הנוזל מסך הענבים שלך. (אידאלית אתה יודע בדיוק עם איזה משקל ענבים אתה מתחיל וכמה יין סחוט+חופשי יש לך אחרי הסחיטה משנים קודמות)

אני משתמש בהערכה שנעה בין 60-70 אחוזים מנפח\משקל התירוש (ענבים לאחר הפרדה).

תעשה את התיקון ב2 הוספות כדי לא לפספס את המטרה או שתעשה קודם Small scale על ליטר יין כדי לראות איך התירוש מתנהג. (זה מאוד משתנה מיין ליין בהתאם לרמת המלחים - אשלגן ונתרן בתירוש שמשפיע על כושר הBuffering של היין).

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)