הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

תיקוני חומצה
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=365
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 30 אוגוסט 2013, 10:44 ]
נושא ההודעה:  תיקוני חומצה

ע"פ מה שלמדתי (באתר הזה או באתר של יקב שורק - אני לא זוכר איפה :) )
את תיקוני החומצה כלומר הוספת החומצה הטרטרית מחשבים ע"פ ליטר נוזל
כמו כן הוספת מזין השמרים היא גם ע"פ ליטר נוזל
דא עקא שאת תיקון החומצה הראשון הוא בזמן שעדיין יש לנו ענבים בחבית
וכמו כן הוספת המזין שמרים
כיצד אני מחשב את הנוזל שיש בחבית כך שאני לא יעבור את הכמות הרצויה?
תודה ושנה טובה

מחבר:  Tomer1 [ 30 אוגוסט 2013, 13:23 ]
נושא ההודעה:  Re: תיקוני חומצה

כמובן שאצלנו :D
http://www.winemaking.co.il/?p=3090
אתה מעריך מה תפוקת הנוזל מסך הענבים שלך. (אידאלית אתה יודע בדיוק עם איזה משקל ענבים אתה מתחיל וכמה יין סחוט+חופשי יש לך אחרי הסחיטה משנים קודמות)

אני משתמש בהערכה שנעה בין 60-70 אחוזים מנפח\משקל התירוש (ענבים לאחר הפרדה).

תעשה את התיקון ב2 הוספות כדי לא לפספס את המטרה או שתעשה קודם Small scale על ליטר יין כדי לראות איך התירוש מתנהג. (זה מאוד משתנה מיין ליין בהתאם לרמת המלחים - אשלגן ונתרן בתירוש שמשפיע על כושר הBuffering של היין).

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/