עכשיו 14 דצמבר 2024, 03:23



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: נר גופרית
הודעהפורסם: 20 אוגוסט 2013, 08:06 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
קבלתי נרות גופרית בכדי לשרוף בחבית
ויש לי כמה שאלות:
1. האם פשוט לקחת חוט ברזל ולקשור ולהכניס בפנים (זה בא עם חור באמצע מה שקיבלתי)
2. גפרור מייד שורף את הנר (תסלחו לי על השאלה הטיפשית)
3. האם את הפעולה הזו צריך לעשות במקלחת או אפשר גם בחדר (סירחון - אני עושה את היין בבית)
4. לאיזה גובה להכניס את הנר (מדובר על חבית קטנה 50 ליטר)
5. האם להשאיר את החבית פתוחה בזמן הבערה או לאטום את החבית עם הפקק הסליקון?
תודה

נ.ב. לפעמים אני מרגיש כל כך מוזר שמנושא שכנראה הוא כל כך פשוט אני מצליח לשאול עליו כל כך הרבה שאלות :shock:


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: נר גופרית
הודעהפורסם: 21 אוגוסט 2013, 15:13 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
חשוב להקפיד שחוט הברזל הוא למעשה עשוי נירוסטה ועמיד לטמפ' גבוה. (נר הגופרית בוער בטמפ' גבוה, אם החוט יתפורר וישבר, זה יהיה חתיכת סיפור לנקות את החבית ואף פעם לא תהיה בטוח שכל לכלוך הברזל נוקה. ברזל+יין=לא טוב).
יותר טוב אפילו אם יש לך גם סלסלה לנר כדי למנוע טיפטוף או חתיכה שתיפול לחבית ואז זה גם בעייתי.
קח בחשבון שזה חבית קטנה, נר לרוב מותאם בגודל\כמות לחבית 225, אתה צריך לחלק אותו ואני לא בטוח מה הקומבינה עם החוט במקרה הזה, פנה למשווק שממנו רכשת אני בטוח שהוא נתקל כבר בבעיה ויוכל לתת פיתרון...

הפעולה צריכה להעשות בחוץ במקום מאוורר, לא מדובר על סירחון אלה על בטיחות.

ציטוט:
. גפרור מייד שורף את הנר (תסלחו לי על השאלה הטיפשית)[/quote
גפרור או מצית.

מצאתי לך סרטון שמדגים הדלקה של נר.
https://www.youtube.com/watch?v=lF5U1rK4VXs

ציטוט:
. האם להשאיר את החבית פתוחה בזמן הבערה או לאטום את החבית עם הפקק הסליקון?
תודה

החבית נאטמת אחרי ההדלקה כדי לשמור על הגז בתוך החבית ולתת לו "לעבוד".

ציטוט:
. לאיזה גובה להכניס את הנר (מדובר על חבית קטנה 50 ליטר)

חצי החבית אולי... זה לא משנה כל כך רק שלא יגיע לתחתית ויגע בעץ.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: נר גופרית
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2013, 21:17 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
Tomer1 כתב:
חשוב להקפיד שחוט הברזל הוא למעשה עשוי נירוסטה ועמיד לטמפ' גבוה. (נר הגופרית בוער בטמפ' גבוה, אם החוט יתפורר וישבר, זה יהיה חתיכת סיפור לנקות את החבית ואף פעם לא תהיה בטוח שכל לכלוך הברזל נוקה. ברזל+יין=לא טוב).
יותר טוב אפילו אם יש לך גם סלסלה לנר כדי למנוע טיפטוף או חתיכה שתיפול לחבית ואז זה גם בעייתי.
קח בחשבון שזה חבית קטנה, נר לרוב מותאם בגודל\כמות לחבית 225, אתה צריך לחלק אותו ואני לא בטוח מה הקומבינה עם החוט במקרה הזה, פנה למשווק שממנו רכשת אני בטוח שהוא נתקל כבר בבעיה ויוכל לתת פיתרון...

אני רואה שהעסק מסתבך
א. מאיפה אני משיג חוט נירוסטה מכסימום אני מצליח להשיג חוט ברזל עבה
ב. ראיתי את הסרטון - באמת הפיתרון של הסלסלה נראה טוב אבל מאיפה משיגים את זה? הדבר היחיד שאני מצליח לאלתר זה תבנית חד פעמית למאפינס או פקק של מיץ ענבים - אני מסופק אם זה בסדר.
ג. לגבי גודל החבית חשבתי להשתמש בפחות זמן במקום לחתוך את הנר - אם זה פיתרון טוב אז כמה זמן אני צריך?
ד. אשמח לקנות את הפירקארבונט אם אתם מוכרים את זה בחנות (לא מצאתי שם).
ה. האם אין דרך לחטות ע"י תמיסת בי סולפיט ומלח לימון? או חומצה טטרית (שמעתי גם את זה)
ו. אם כל זה לא עוזר האם אני יכול למלא מס' ליטרים של אלכהול 96? (ואם כן מה התהליך)
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: נר גופרית
הודעהפורסם: 07 דצמבר 2013, 22:09 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
1.מי שמכר את הנר גופרית אמור להיותר מסוגל להציע את שאר הפיתרונות.
2.תבנית מפינס זה אלומיניום - נמס בחום נמוך.
3.האם אין דרך לחטות ע"י תמיסת בי סולפיט ומלח לימון? בטח, רק הבעיה שזה ביזבוז גדול של מים וכימיקלים. צריך למלא את החבית למחציתה במים פושרים, על כל ליטר נפח חבית להוסיף 2.5 גרם מטהביסולפיט ו1.25 גרם חומצה ציטרית. לסגור, לערבב.
למלא עד הסוף עם מים קרים, לשים פקק. להשרות 48 שעות. לרוקן, לשטוף טוב טוב עם מים כמה פעמים.

אין לנו פרקרבונאט. נשקול להוסיף. :)

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: נר גופרית
הודעהפורסם: 08 דצמבר 2013, 01:17 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
תודה תודה ידעתי שתציל אותי
אז כמה שאלות מעשיות (ואני מקווה שבהמשך אני ישיג סלסלה ראויה)
א. באיזו טמפ' המים הפושרים צריכים להיות?
ב. העירבוב נעשה ע"י גלגול החבית?
ג. אני מבין שאת המים קרים אני מוסיף מעליהם - הבנתי נכון?
ד. השטיפה בסוף אני מניח שיש למלא 1/4 חבית לגלגל היטב את החבית ולהפוך לצדדים ולשפוך (נניח 3 פעמים)
ה. לכמה זמן הטיפול הזה מועיל. (אני שואל כי הבנתי שבנר גופרית צריך לחזור על התהליך כל חדש - חדשים)
ו האם להשאיר את החבית פתוחה: (סוף סוף יש נוזלים בפנים)
ז. האם גם כאן אני צריך להכפיל את ה2.5 גרם לנפח חבית ב 1.75 ?


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: נר גופרית
הודעהפורסם: 07 פברואר 2014, 16:44 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
א.טמפ' שהם יוצאים מהברז :) אם החבית מלוכלכת במשקעים וטרטרטים עדיף להשתמש במים חמים בטמפ 60 מעלות קודם כדי לשטוף אותה ולהכניס כמה חוליות שרשרת נירוסטה כדי ליצור חיכוך.
ג.כן.
ד.כן.
ה.דיברנו על חיטוי אז לא ברור לי השאלה. הרעיון שאתה מנקה,מחטא ומכניס בחזרה יין.
ו.ממש לא ממליץ על אכסנה יבשה בשיטה הזאת. (בכלל אכסנה יבשה לא מומלץ אבל אם כבר אז עם שריפת נר גופרית באופן תקופתי - פעם בחודש-חודשיים)
ז.לא, הכמות היא לא לגופרית אלה למטה ביסולפיט.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: נר גופרית
הודעהפורסם: 08 פברואר 2014, 20:07 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
ביחס לשאלות: ה - ו
כנראה היה כאן קצר בתקשורת
התכוונתי במקום נר גופרית להשתמש ב2.5 גרם מטהביסולפיט ו1.25 גרם חומצה ציטרית.
כאשר אחרי החיטוי החבית תהיה ריקה לתקופה של כחצי שנה
תודה וברוך שובך


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 7 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)