א.נפטר מהברז? אידאלית היית מבקש ללא קדח לברז... ניתן אולי לאטום עם פקק סיליקון. בקש מהספק ייעוץ.
ב.עם החבית צריך להיות מצורף חוברת עם הוראות "הפעלה" וטיפול.
לרוב יש להרטיב את החבית כדי להבטיח שהיא תחזיק נוזל ללא דליפה.
ציטוט:
ממלאים במים קרים 3\1 מהנפח. נותנים לעמוד על צד אחד למשך 4-5 שעות, ממלא ל3\2 מהנפח והופך לצד שני לעוד 4-5 שעות. ממלא עד הסוף ונותן לעמוד יום נוסף ובוחן שאין דליפות והחבית מוכנה למילוי. אם עדיין דולפת, תן לה עוד יום-יומיים לפני ריקון ומילוי.
אלטנטיבית, שיטה נוספת:
ציטוט:
למלא 10% מנפח החבית במים חמים מאוד, לסגור עם פקק סיליקון, להעמיד אותה על הצד ו"למלא" את ראש החבית (השקע של החלק העליון) במים חמים. להמתין 30 דקות.
לרוקן את החבית, למלא שוב ב10% מים חמים מאוד, להפוך לצד השני ולמלא את הראש במים חמים לעוד 30 דקות.
לאחר מכן למלא את החבית במלואה במים קרים,לסגור ולהשאיר לעמוד ליממה.
לרוקן את החבית ולמלא ביין
ציטוט:
ג. האם יש חשש (אני לא צוחק) שהברז ישלף לי כאשר החבית מלאה
אם כן האם כדאי שאני ידביק וכיצד (כלומר באיזה חומר)
לא מכיר עבודה עם ברז, תוועץ על הספק אם יש לך אילו דאגות.
ציטוט:
ד. כפי שאמרתי לעיל החבית תצטרך להישאר ריקה לתקופות ארוכות ולכן כיצד אני צריך לטפל בה?
שמעתי על טיפולם שונים:
להכניס 3 ליטר אלכהול 70% ולגלגל כל שבוע
להכניס מים +מלח לימון+בי סולפיט
ניקוי בקיטור
שריפת נר מסוים (של בי סולפיט)
מה אני צריך לעשות מכל הדברים שמניתי? (אולי שילוב יש לי קיטורית בבית האם זה יכול לעזור)
אני צריך כמויות מדויקות ומה זה פרקרבונאט,
אין סיבה שהיא תהיה ריקה לתקופות ארוכות. בבציר 2013 אתה מתסיס 50 ליטר יין. (צריך קצת יותר כמובן, מדובר על דוגמא מפושטת) אחרי סיום תסיסה מלולקטית מעביר את היין לחבית החדשה. משאיר אותו בחבית עד שבציר 2014 סיים מלולקטית. בשלב הזה בציר 2013 היה 12-14 חודשים בחבית ומוכן לביקבוק. יתכן שהבציר הראשון יהיה עם טעמי חבית מעבר לרצוי (OverOaked), לכן מומלץ להכין עוד דמיג'אן קטן של 10 ליטר של יין שאיתו תוכל לבצע בלנד ולעדן את היין הסופי מבחינת טעמי האלון.
הטיפול הנפוץ הוא שריפת נר גופרית לחיטוי או שימוש בתמיסת גופרית+חומצה ציטרית.
פרקרבונאט הוא Sodium Percarbonate, במגע עם מים משתחרר מימן על-חמצני (מה שמכונה "חמצן פעיל") שהוא חומר מחמצן חזק ועושה 2 דברים - גם מחטא במידת מה וגם מנקה את החבית ממשקעים,יין,טרטרטים וכו'.
הכמות המומלצת היא כ3-5 גרם\ליטר מים או רבע כוס לחבית של 50 ליטר. למלא חצי מהחבית במים קרים. להמיס את הפרקרבונאט במעט מים פושרים, להוסיף לחבית, לערבב ולמלא עד הסוף. להשאיר 3-4 שעות.
לרוקן, לשטוף טוב במים קרים, למלא 10 אחוז מהחבית עם תמיסה של חומצה ציטרית ומים (בערך 3\2 כוס לחבית 50 ליטר), לסגור ולערבב היטב כדי לנטרל אילו שאריות של החומר שנותרו. לרוקן, לשטוף ולמלא עם יין.
ציטוט:
ה. האם יתכן לבדוק את החבית כבר עכשיו עם מים או שמרגע הכנסת המים לחבית "שעון החול" של החבית מתחיל לעבוד
במידה שאפשרי האם להכניס מים רגילים או בתוספת חמרים מסוימים
עדיף להכין אותה כשאתה מוכן למלא.