עכשיו 28 מרץ 2024, 11:50



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: משהו לא ברור
הודעהפורסם: 05 מרץ 2013, 20:04 
מנותק

הצטרף: 19 ספטמבר 2012, 19:22
הודעות: 6
שלום לכולם.
אני מכין יין בבקבוק ועשיתי סינון כמה פעמים והוספתי שבבי עץ אלון לבפנים.

על היין למעלה החל להצטבר לי מעין לכלוך שחזר גם אחרי שעשיתי סינון נוסף.

אשמח לדעת על מה מדובר ואיך אפשר לטפל בזה.
חשוב לומר שלא עשיתי ליין שום התערבות כימית חיצונית - כלומר התהליך טבעי לגמרי. ועד כה נראה שהוא עבד היטב.

תודה
שלומי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משהו לא ברור
הודעהפורסם: 09 מרץ 2013, 18:06 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
היי שלומי, תוכל לתאר יותר בפירוט מה אתה רואה ולצלם אולי תמונה ולצרף?

מה כוונתך בסינון? שפייה?

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משהו לא ברור
הודעהפורסם: 18 מרץ 2013, 19:03 
מנותק

הצטרף: 19 ספטמבר 2012, 19:22
הודעות: 6
שלום תומר.

צירפתי תמונה למה שאני רואה ביין. מקווה שרואים טוב.
בפועל, כיוון שזו פעם שניה שאני רואה את הליכלוך הנ"ל אז ממש עשיתי סינון דרך בד חיתול. מחוטא כמובן.

אין צורך להעיר לי על שטח הפנים. מסתבר שהיין שלקחתי מהגפן של השכן הוא מזן איזבלה ואני מחפש בקבוק מזן זה כדי להוסיף. מסתבר שזה ממש קשה.

תודה


אין לך את ההרשאות המתאימות על מנת לצפות בקובץ המצורף להודעה זאת.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משהו לא ברור
הודעהפורסם: 18 מרץ 2013, 19:57 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
שלומי,
מצטער אבל אני לא בטוח מה אני רואה. קשה להגיד אם זה חלקיקי פרי (לא סביר בהתחשב שהעברת דרך בד מאוד צפוף)
או משהו שגדל שם. (הריח והטעם תקין?)

גם אם אין איזבלה כדי מאוד למלא במשהו אחר אחרת היין יתקלקל וחבל. נסה לערבב עם קצת יין שיראז.

המקום היחיד בעולם שתמצא בו איזבלה הוא סביר להניח רומניה\מולדובה... :)

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: משהו לא ברור
הודעהפורסם: 18 מרץ 2013, 23:29 
מנותק

הצטרף: 19 ספטמבר 2012, 19:22
הודעות: 6
שלום תומר,
הריח והטעם נראים לי בסדר - בכל זאת פעם ראשונה שאני מכין. הרחתי אותו היום והרגשתי שהוא מתחיל לקבל את האלון.
מבחינת הטעם או השתייה, היתה לי תחושה לאחר השתייה שיכולה לנבוע מכך שיש אולי אחוז אלכוהול גבוה ביין.
אז תכלס ימים יגידו, נראה לי.
אקח את ההצעה ואשים שיראז - כנראה יותר פרקטי מלחפש איזבלה :)
תודה
שלומי


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 5 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)