הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

חבית עץ אלון
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=354
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 02 דצמבר 2012, 07:52 ]
נושא ההודעה:  חבית עץ אלון

שלום,
קשה לי להאמין שאני בשנים הבאות יעשה כמות יין יותר גדולה
מצד שני חשבתי להשתדרג וליישן את היין בחבית (לשנה הבאה)
אני מבין שחבית של 50 ליטר יש לה כמה בעיות
א. שטח פנים גדול - כך שצריך פחות זמן ישון בחבית
ב. נובע מהנ"ל שיהיה זמן במשך השנה שהחבית תהיה ריקה מיין
ג. קשה להשיג חבית בגודל כזה

אני שואל
א. האם יש בעיות נוספות שלא חשבתי עליהם
ב. כיצד יש לטפל בחבית בן ישון לישון
ג. כמה זמן ניתן ליישן יין בחבית קטנה
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 02 דצמבר 2012, 23:01 ]
נושא ההודעה:  Re: חבית

ציטוט:
א. האם יש בעיות נוספות שלא חשבתי עליהם
ב. כיצד יש לטפל בחבית בן ישון לישון
ג. כמה זמן ניתן ליישן יין בחבית קטנה
תודה


אתה צריך יינות גדולים וטניים (קברנה סובניון במיצוי גבוה אולי) ולבצע חלופה בינהם. כלומר 2 דמיג'אנים של 54 ליטר כשכל אחד שוהה 5-6 חודשים בחבית. (או כמה שהוא יכול בלי להפוך למפלצת עץ מוגזמת)
אחרי 2-3 יינות תפחת כמות הטאנינים בחבית ותוכל אולי ליישן לתקופה ארוכה יותר כל יין.
חשוב אבל לשמור את החבית תמיד מלאה כדי למנוע התפתחות גורמי קלקול.

ציטוט:
ב. כיצד יש לטפל בחבית בן ישון לישון

לשטוף עם מים חמים ופרקרבונאט, לנטרל עם חומצת ציטרית. זה פרוצדורה דיי סטנדרטית.
ביקבים יש להם שוטף בלחץ להוריד את כל הטרטרטים וחלק גם עושים שימוש באוזון או קיטור כאמצעי חיטוי.

מחבר:  Tomer1 [ 28 פברואר 2013, 13:07 ]
נושא ההודעה:  Re: חבית

מענה לשאלה של חבר אחר בפורום שגם רלוונטית לניקוי ואחזקת חביות עץ

ציטוט:
מה נפחה של החבית? האם מדובר בחבית חדשה? ארצה להזהיר שאם מדובר בחבית חדשה בנפח קטן של עד 100 ליטר, אפילו יין מאוד גדול וטאני עלול בהחלט למצות יתר על המידה טעמי\ארומות עץ תוך פחות משנה מכניסה לחבית. (over oaked)
לכן שקול לבצע רוטציה עם יין אחר שיש לך במיכל דמיג'אן או נירוסטה.

לעיקר שאלתך,
חבית עץ לעולם לא תהיה סטרילית משום שעץ הוא נקבובי, יין חודר אל תוך הנקבוביות ופעילות מיקרוביאלית יכולה להתרחש שם. מה שכן חבית יכולה להיות נקייה ככל שניתן וחשוב לשמור עליה כך.

רעיון מוזר שאני יכול להציע הוא לקחת את החבית למקום ששוטפים מכוניות, יש להם מתקן שטיפה בלחץ (למעשה במכשיר כזה משתמשים ביקבים קטנים לניקוי משקעים מפנים החבית) ולתת לה שטיפה טובה מבפנים על מנת שכל ה"לכלוך" - משקעים וטרטרטים ינוקו מהחבית. לחזור על השטיפה עד שהמים יוצאים נקיים.
לאחר מכן יש לשרוף גופרית בפנים במינון שהנדרש ע"י נפח החבית או למלא בתמיסה חזקה של מטה ביסולפיט-חומצה ציטרית (אני צריך לדעת את נפח החבית כדי לתת חישוב מדוייק של הכמות), שטיפה חוזרת עם מים במידה ועשית שימוש בתמיסת ביסולפיט חזקה לחיטוי, להחזיר את היין ו"לייצב" אותו במינון הנדרש עם מטהביסולפיט להגעה לריכוז הגופרית החופשית הנדרשת.
(אם שרפת גופרית אז בהכנסת היין בחזרה לחבית מרבית מגז הגופרית יתמוסס ביין ויהפוך לגופרית חופשית וקשורה, לכן סביר להניח שאין צורך להוסיף כמות נוספת של מטה ביסולפיט ליין אך כמובן שמומלץ לבצע בדיקת מעבדה לריכוז גופרית ביין)
את כל עניין ההוצאה של היין,ניקוי החבית והחזרתו יש לבצע בהפרש של כמה שעות. (כמה שיותר מהר)

אלטרנטיבית אפשר לנקות את החבית ע"י שימוש בסודיום פרקרבונאט ולאחר השרייה קצרה לנטרל את הבסיס עם חומצה ציטרית ושטיפה עם מים. אני מציע שתיוועץ עם מוכר החבית לגבי המלצת היצרן.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/