הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

שפיה 3
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=350
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 10 נובמבר 2012, 23:27 ]
נושא ההודעה:  שפיה 3

כעת אחרי שעשינו שפיה ראשונה (אחרי סיום מ/ל)
*עוד כמה שפיות כדאי לעשות? ובאיזה מרווחים?

*אני מבין שאני צריך לעשות את השפיה במינימום זמן האם המיכל של הCO2 יכול לעזור לי
אני מתכוון לומר שאני ישפריץ לכלי הזמני כמות של CO2 לתוך הכלי עם הגז אני יעביר את היין (היין ישקע והגז יצוף)

*כמו כן חשבתי על רעיון שאותו ישמתי בשפיה האחרונה וזה להדליק את המזגן על מכסימום כך שבזמן שהיין חשוף יהיה בטמ' נמוכה יחסית.

תודה

מחבר:  Tomer1 [ 10 נובמבר 2012, 23:54 ]
נושא ההודעה:  Re: שפיה 3

ציטוט:
*עוד כמה שפיות כדאי לעשות? ובאיזה מרווחים?

כמה שצריך. אתה עושה את היין, אתה מחליט ;)
בחבית לשם השוואה עושים בערך פעמיים בשנה שפייה.

ציטוט:
*אני מבין שאני צריך לעשות את השפיה במינימום זמן האם המיכל של הCO2 יכול לעזור לי
אני מתכוון לומר שאני ישפריץ לכלי הזמני כמות של CO2 לתוך הכלי עם הגז אני יעביר את היין (היין ישקע והגז יצוף)

תיאורתית אפשרי, מעשית אין צורך.

ציטוט:
*כמו כן חשבתי על רעיון שאותו ישמתי בשפיה האחרונה וזה להדליק את המזגן על מכסימום כך שבזמן שהיין חשוף יהיה בטמ' נמוכה יחסית.

לא בטוח מה אתה רוצה להשיג בזה?
גז, במקרה שלנו חמצן, הוא יותר מסיס בטמפרטורה נמוכה אבל בכל מקרהה במהלך שפייה שלא תחת גז אינרטי, לרוב היין מגיע למצב של רוויה בחמצן (או קרוב מאוד לכך, תלוי כמה אתה "מאוורר אותו"), אותו הוא "צורך" במהלך הימים שאחרי השפייה כשהוא חוזר לסביבה ענייה מאוד בחמצן (מיכל סגור).

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/