עכשיו 29 מרץ 2024, 10:26



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2012, 23:47 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום
כפי שכבר אמרתי הסתיימה אצלי התסיסה המלולקטית.
הייתי באירוע יין בבני ברק עם יקב ססלוב וברי ססלוב נענה לבקשתי ולקח את הבקבוק (שהבאתי לאירוע) ועשה לי את הבדיקה.
כעת לשאלות שעל הפרק:
בדקתי ורמת הPH היא 3.65
*ע"פ הטבלאות (באתר) אני מבין שאני צריך להוסיף 60 מ"ל לליטר בי סולפיט כלומר אם יש לי 65 ליטר יין החישוב יהיה 65*0.06*1.75=6.8 גרם בי סולפיט

*מ"מ אני שואל האם אני צריך לערוך תיקון חומצה (להוריד את PH ע"י הוספת ח.טטרית) לרמה של 3.55 ואם כן האם זה אמור להשפיע על כמות הביסולפיט?

*עוד נקודה לא ברורה – האם אחרי השפיה והוספת הבי סולפיט – צריך לקרר את היין? ואם כן לכמה זמן האפשרות שיש לי היא לקרר את החדר ע"י מזגן ולהכניס לתוך המיכל בקבוקי קרח (מחוטים)

תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2012, 21:24 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
לדעתי אין צורך לייצב בקור יין אדום. הרי הוא לא רואה מקרר לפני השתייה בניגוד ליינות לבנים שעלולים להפיל טרטרטים (יהלומי יין) כשהם נחשפים לקור.
זה טכניקה שאפשר להשתמש בה בענבים שמגיעים עם pH גבוה וזקוקים לתוספת חומצה גדולה (נגיד מ4 ל3.6), כדי לא לסיים עם יין חמוץ (7-8 גרם\ליטר חומצה אחרי תסיסה מלולקטית) אז מעבירים אותו דרך ייצוב בקור "להפיל" קצת מהחומצה.

תיקון חומצה לא דרוש אם היין מאוזן. אם אתה חושב שתוספת חומצה יכולה לעזור לו אתה יכול לנסות להוציא ליטר ולבצע עליו הוספות שונות ולראות אם תוספת החומצה נדרשת או לא. (יתכן שהוא כבר מאוזן ותוספת חומצה תהפוך אותו לחומצי).

ציטוט:
*ע"פ הטבלאות (באתר) אני מבין שאני צריך להוסיף 60 מ"ל לליטר בי סולפיט כלומר אם יש לי 65 ליטר יין החישוב יהיה 65*0.06*1.75=6.8 גרם בי סולפיט

מ"ג (יחידת משקל) לא מ"ל (יחידת נפח).

להגיע ל0.5 מ"ג\ליטר So2 מולקולרי אתה צריך בערך 35 ppm (מג\ליטר) גופרית חופשית.
עד בערך 60 PPM גופרית כוללת יש לך קשירה של חצי מההוספה. (אתה מוסיף 50 מקבל רק 25 חופשי),
כלומר הייתי מוסיף כעת 70ppm מטהביסולפיט כדי לקבל בערך 35 PPM גופרית חופשית ומבצע בדיקת גופרית חופשית כמה ימים אחרי ההוספה כדי לוודא שאתה אכן ברמת הגופרית החופשית הנדרשת.
אם אתה מתכנן יישון ממושך (מעל שנה) שקול לעשות שימוש בדמיג'אן 54 ועוד דמיג'אן קטן. מיכלי תמיד מלא אינם אופטימליים ליישון ממושך. חשוב גם שתנטר סדיר את הSo2 החופשי.

[70ppm \ [0.57*1000]]*65(Liter)=7.98 gram Kmeta

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 17 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)