לא משנה מה המתודיקה שבה עשית שימוש לעידוד התסיסה המלולקטית , נהוג להתחיל לבדוק 3-4 שבועות לאחר מכן.
ביקבים שמפעילים מעבדה הבדיקה היא לרוב עקבית (חד שבועית אפילו). מפאת הרצון לחסוך כסף (בעלות הבדיקה), אנו מקווים שבדיקה אחת בתזמון הנכון, תספיק לאשר כי התסיסה הסתיימה.
במידה והבדיקה הראשונה מגלה שרק מחצית או 3\2 מכמות החומצה המאלית הומרה, נבצע לאחר כמה שבועות בדיקה נוספת שתאשר כי התסיסה הסתיימה.
אידאלית התסיסה הסתיימה במהירות תוך שבועיים-חודש מהתסיסה האלכוהולית ובבדיקה הראשונה שנשלחת , ישנו אישור כי התסיסה הסתיימה ולא נותרה ביין חומצה מאלית.
לא ידוע למדע על טועם כל כך מומחה שמסוגל להכריע כי יין סיים תסיסה מלולקטית וניתן לסמוך על המילה שלו