עכשיו 28 מרץ 2024, 11:49



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2012, 08:35 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
כזכור הכנסתי 1% יין מאולח לתוך המיכל יין שלי, השאלה היא אחרי כמה זמן אני צריך לקחת דגימה לבדיקה?

האם כדאי לטעום את היין לפני שאני שולח ולנסות להרגיש משהוא כמו האם יש עיקצוץ בפה?

וכעת לידיעה כללית
אם הייתי שם 3% יין מאולח מתי הייתי צריך לבדוק
ואם הייתי שם את החיידק עצמו
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 25 אוקטובר 2012, 13:02 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
לא משנה מה המתודיקה שבה עשית שימוש לעידוד התסיסה המלולקטית , נהוג להתחיל לבדוק 3-4 שבועות לאחר מכן.
ביקבים שמפעילים מעבדה הבדיקה היא לרוב עקבית (חד שבועית אפילו). מפאת הרצון לחסוך כסף (בעלות הבדיקה), אנו מקווים שבדיקה אחת בתזמון הנכון, תספיק לאשר כי התסיסה הסתיימה.
במידה והבדיקה הראשונה מגלה שרק מחצית או 3\2 מכמות החומצה המאלית הומרה, נבצע לאחר כמה שבועות בדיקה נוספת שתאשר כי התסיסה הסתיימה.
אידאלית התסיסה הסתיימה במהירות תוך שבועיים-חודש מהתסיסה האלכוהולית ובבדיקה הראשונה שנשלחת , ישנו אישור כי התסיסה הסתיימה ולא נותרה ביין חומצה מאלית.

לא ידוע למדע על טועם כל כך מומחה שמסוגל להכריע כי יין סיים תסיסה מלולקטית וניתן לסמוך על המילה שלו :)

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 2 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 20 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)