הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

הזמן לבדיקת סיום תסיסה מללאקטית
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=347
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 25 אוקטובר 2012, 08:35 ]
נושא ההודעה:  הזמן לבדיקת סיום תסיסה מללאקטית

כזכור הכנסתי 1% יין מאולח לתוך המיכל יין שלי, השאלה היא אחרי כמה זמן אני צריך לקחת דגימה לבדיקה?

האם כדאי לטעום את היין לפני שאני שולח ולנסות להרגיש משהוא כמו האם יש עיקצוץ בפה?

וכעת לידיעה כללית
אם הייתי שם 3% יין מאולח מתי הייתי צריך לבדוק
ואם הייתי שם את החיידק עצמו
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 25 אוקטובר 2012, 13:02 ]
נושא ההודעה:  Re: הזמן לבדיקת סיום תסיסה מללאקטית

לא משנה מה המתודיקה שבה עשית שימוש לעידוד התסיסה המלולקטית , נהוג להתחיל לבדוק 3-4 שבועות לאחר מכן.
ביקבים שמפעילים מעבדה הבדיקה היא לרוב עקבית (חד שבועית אפילו). מפאת הרצון לחסוך כסף (בעלות הבדיקה), אנו מקווים שבדיקה אחת בתזמון הנכון, תספיק לאשר כי התסיסה הסתיימה.
במידה והבדיקה הראשונה מגלה שרק מחצית או 3\2 מכמות החומצה המאלית הומרה, נבצע לאחר כמה שבועות בדיקה נוספת שתאשר כי התסיסה הסתיימה.
אידאלית התסיסה הסתיימה במהירות תוך שבועיים-חודש מהתסיסה האלכוהולית ובבדיקה הראשונה שנשלחת , ישנו אישור כי התסיסה הסתיימה ולא נותרה ביין חומצה מאלית.

לא ידוע למדע על טועם כל כך מומחה שמסוגל להכריע כי יין סיים תסיסה מלולקטית וניתן לסמוך על המילה שלו :)

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/