הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

האם יש שמרים מסויימים המתאימים ליין רימונים ?
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=345
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  Shmuel [ 20 אוקטובר 2012, 23:07 ]
נושא ההודעה:  האם יש שמרים מסויימים המתאימים ליין רימונים ?

שלום
אני מעוניין להכין יין רימונים . שאלתי האם יש שמרים מסויימים המתאימים לרימונים ?

מחבר:  Tomer1 [ 20 אוקטובר 2012, 23:46 ]
נושא ההודעה:  Re: שאלות כלליות על תסיסה מלאלקטית

אני ממליץ לבצע את התסיסה בטמפרטורה נמוכה (18 מעלות ומטה בכדי לשמר את ארומת הפרי) ולכן לבחור שמר שמתאים לתסיסה קרה. (שמר ליין לבנות לבנים ארומטיים).

מחבר:  Shmuel [ 21 אוקטובר 2012, 16:40 ]
נושא ההודעה:  האם יש השפעה של אור השמש בתהליך תסיסת היין?

תודה על האיפורמציה.
שאלות נוספות:
1. איך משפיע אור השמש על תהליך התסיסה?
2. האם שמירת היין במרתף חשוך נכון רק אחרי התסיסה ?
3. כמה חודשים נמשך תהליך התסיסה הראשונה.
בתודה
שמואל

מחבר:  Tomer1 [ 21 אוקטובר 2012, 21:05 ]
נושא ההודעה:  Re: האם יש שמרים מסויימים המתאימים ליין רימונים ?

בעיקרון קרינת UV מזיקה ליין. יש להימנע מחשיפת יין לאור. לא ידוע לי על השפעה כלשהי על תהליך התסיסה מלבד העובדה שאם תעמיד את מיכל התסיסה בחוץ הוא יתחמם מאנרגיית השמש יותר מאשר אילו היה נמצא במבנה.

התסיסה האלכוהולית ביינות אדומים (תסיסה חמה) נעה בין 5-14 ימים.

http://www.winemaking.co.il/?p=1407 - מתי לסחוט.


אם אתה מבצע תסיסה קרה כפי שהמלצתי אז מהירות התסיסה היא כמובן איטית יותר והתסיסה יכולה לקחת עד 3-4 שבועות -
תלוי ברמת הסוכר של התירוש, השמר וטמפרטורת התסיסה.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/