הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

שאלות כלליות על תסיסה מלאלקטית
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=343
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 15 אוקטובר 2012, 23:20 ]
נושא ההודעה:  שאלות כלליות על תסיסה מלאלקטית

שלום
כעת הגיע הזמן לברר מה קורה /אמור לקרות בתקופה זו ביין
1. האם בזמן התסיסה המלאלקטית אמורים להשתנות הפרמטרים הבאים: צבע, ריח, טעם.

2. האם כדאי לערבב את המשקעים ששקעו ביין (כמובן מדובר אחרי שעשינו שפיה ראשונה להוצאת הבוצה) מצד אחד כך המליצו לי מצד שני אני חושש לפתוח את המיכל הרי סוף סוף הוא לא מוגן (=אין בו ביסולפיט)

הבהרה - מדובר כפי שאמרתי באשכולות אחרים על תסיסה שהתחילה מבקבוק נגוע בחיידק

3. מה יכול לקרות אם נפסיק את התסיסה (ע"י הוספת ביסולפיט) לפני שהתסיסה תגמר כלומר האם נעשת עבודה חלקית או שעשינו משהוא יותר גרוע שהיה עדיף שלא נתחיל איתו


תודה

מחבר:  Tomer1 [ 16 אוקטובר 2012, 01:36 ]
נושא ההודעה:  Re: שאלות כלליות על תסיסה מלאלקטית

החומצה תרד (TA), הpH בדרך כלל עולה (גם אלמנט מסויים שגורם לשינוי צבע).
כל הפרמטרים ישתנו.

אפשר לערבב, לא חובה. מסייע לתאי הבקטרייה שנקברו בתחתית לחזור לתמיסה. (בניגוד לשמרים שמייצרים Co2 שעוזר להם להימצא בתמיסה, יצור הגז במהלך הMLF הוא דיי מועט)

אם תפסיק את התסיסה אז תשאר עדיין עם כמות נכבדת של חומצה מאלית ולא תשיג את היציבות שלה אנחנו שואפים.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/