הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

הסכנה בחוסר בי סולפיט
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=336
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 04 אוקטובר 2012, 18:44 ]
נושא ההודעה:  הסכנה בחוסר בי סולפיט

אחרי שקראתי וגם שאלתי שאלות
התפטרתי מדעות קדומות (=אחרי שפיה ראשונה מיד להוסיף בי סולפיט ליין)
כעת אני מבין שצריך לחכות שתגמר התסיסה המלא לקטית - לפני שמוספים בי סולפיט
(וכן חשוב לעשות בהקדם שפיה להוצאת הבוצה)
במידה והמיכל סגור לגמרי (מיכל תמיד מלא כשהמכסה ממש צף ואטום)
והטמ' בחדר בסביבות ה23 מעלות
כמה זמן אפשר להשאיר את המצב כך ללא התערבות
זה אומר ללא שפיות וללא הוספת בי סולפיט
אני יודע שהתשובה היא רק כשתגמר התסיסה המלא לקטית אבל במידה ואין לי כיצד לבדוק
האם אני יכול בבטחה להשאיר את המצב כך עד האביב?
תודה וחג שמח

נ.ב הדבר היחיד שאני יכול לעשות זה מדי פעם למזוג לעצמי קצת מהברז (בתחתית) ולטעום

מחבר:  Tomer1 [ 04 אוקטובר 2012, 22:13 ]
נושא ההודעה:  Re: הסכנה בחוסר בי סולפיט

הכנת יין היא אומנות ניהול סיכונים בסופו של יום.
אם שמרת על סניטציה, היין נקי (לא התגנבו אילו גורמי קלקול במהלך התהליך) והאטימה של המיכל טובה (יש מגע מינימלי של היין עם חמצן כך שלא תתאפשר גדילה של שמרים אירוביים) הסיכון הוא נמוך. על ידי עידוד תסיסה ספונטנית (על פני אינוקולציה עם בקטרייה) אתה מגדיל במעט את הסיכון.

כאמור, בעזרת מיזוג אוויר אתה למעשה יוצר אביב מלאכותי גם בחורף כשטמפרטורות צונחות ולמעשה יוצר תנאים אידאליים. השאיפה היא שהריכוז הנמוך של הבקטריה הלקטית ביין תגדל עד שריכוז תאי השמרים תגיע לכמות מספקת בכדי להתחיל את תהליך התסיסה המלולקטית (באופן מאוד מופשט = הבקטרייה משקיע אנרגייה בהתרבות לפני שהיא משקיע אנרגייה ב"צריכת החומצה המאלית")
תעקוב אחרי היין... אם משהו משתבש חס וחלילה אתה מוזמן להוועץ.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/