הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

סיום תסיסה
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=335
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  dennis [ 02 אוקטובר 2012, 10:27 ]
נושא ההודעה:  סיום תסיסה

היום סיימתי תסיסה בת 8 ימים של ענבי קברנה סובנין
אני מתכנן לבצע סחיטה מחר בבוקר
אודה להמלצתך האם מהסחיטה להעביר לדמיגן או לתת עוד יום יומים במיכל התסיסה
ולאחר שפייה להעביר לדמיגן
כמו כן מתי מומלץ להוסיף שבבי אלון

תודה,
דניס

מחבר:  Tomer1 [ 02 אוקטובר 2012, 17:51 ]
נושא ההודעה:  Re: סיום תסיסה

אהלן דניס, ברוך הבא לפורום.

אתה יכול להעביר את היין מהפרס לדמיג'אן, לבצע שפייה מהדמיג'אן לאחר 24-48 שעות (לכלי אחר כמו מיכל התסיסה עם מכסה) או אם נוח לך אז לעשות פרס למיכל התסיסה וממנו להעביר לדמיג'אן.
אני אישית מעביר לדמיג'אן.

שבבי עץ ניתן להוסיף כבר בשלב הזה יחדיו עם הבקטרייה המלולקטית. אני ממליץ ללכת על Dose נמוך (1-2 גרם\ליטר) ובמידת הצורך להוסיף אחר כך עוד שבבים.

מחבר:  dennis [ 02 אוקטובר 2012, 19:48 ]
נושא ההודעה:  Re: סיום תסיסה

תומר תודה

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/