הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

חלל אוויר בדמיג'אן (חסר יין) לאחר שפייה
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=331
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  reuven212 [ 23 ספטמבר 2012, 21:20 ]
נושא ההודעה:  חלל אוויר בדמיג'אן (חסר יין) לאחר שפייה

שלום תומר
מה עושים אחרי השפיה הראשונה. נשאר חלל ריק בדימיגאן מהמשקעים שהוצאתי.
אין לי במה למלאות. איך מונעים חמצון?

מחבר:  Tomer1 [ 24 ספטמבר 2012, 01:30 ]
נושא ההודעה:  Re: חלל אוויר (חסר יין) לאחר שפייה

תצתרך לרכוש בבקבוק יין בחנות ולהשלים את החסר. (ממליץ לעשות את זה במהרה, לא לדחות את זה לשבוע הבא...)
אתה לא חייב לקנות את היין היקר ביותר בחנות. גם יין זול וסביר יעשה את העבודה, התועלת שהוא יביא עולה על החיסרון שבהשארת חלל אוויר גדול שמלבד חימצון יכול להביא לפעילות שמרי קלקול (קנדידה למשל שיוצר שכבה שמנונית לבנה).

להבא אם מדובר בכמות קטנה של יין (לא יודע מה גודל הדמיג'אן שלך), ממליץ להכין מעט יותר יין ולמלא בנוסף בבקבוק פלסטיק של שתייה קלה שישמש אותך לTopping הראשון שהוא בדרך כלל המשמעותי ביותר (בעבודה עם דמיג'אן) מבחינת אובדן יין למשקעים.
כשמדובר על כמויות יותר גדולות כדוגמא דמיג'אן 54 ליטר או מיכל נירוסטה אז כדי לרכוש עוד דמיג'אן בעל נפח קטן. (ישנם קטנים של 5 ו10 ליטר).

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/