הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

0.995 סוכר
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=328
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 20 ספטמבר 2012, 07:37 ]
נושא ההודעה:  0.995 סוכר

ההידרומטר מראה כבר מאתמול 0.995 חשבתי שהיום יהיה כבר 0.990
אבל היום בבוקר אני רואה שנגמר הכובע לגמרי - מעט חרצנים צפים
אני יעשה היום פרס
האם אני צריך להקפיד על משהוא מיוחד?
תודה ויום טוב

נ.ב ברגע זה היין סגור במיכל תמיד מלא

מחבר:  Tomer1 [ 20 ספטמבר 2012, 12:21 ]
נושא ההודעה:  Re: 0.995 סוכר

זה עדיין מעט גבוה. אם אתה חושש שהיין יהיה טאני מדיי (לטעמך הגיע הזמן לפרס) אז תבצע סחיטה. אם לא, אז תערבב פעמיים ביום את התירוש ותן לזה עוד יום-יומיים ותראה אם יש תזוזה. (תסנן את התירוש עם מסננת, לפעמים מתגנבים חלקיקים גדולים ונותנים שגיאה במדידה).
אחרי הסחיטה אני מציע להמתין עם שפייה מהמשקעים הגסים ולערבב מדיי יום את המשקעים על מנת לשמור על השמרים בתמיסה (שלא ישקעו ויקברו מתחת למשקעים בתחתית המיכל). תעקוב מדיי יום אחרי צפיפות נוזל ותראה אם יש התקדמות.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/