הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

בי סולפיט 0
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=327
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 14 ספטמבר 2012, 15:40 ]
נושא ההודעה:  בי סולפיט 0

שלום
שבוע שעבר יום שישי בצרתי 110 ק"ג ענבים (קברנה סובניון)
נתתי היום דגימת יין לחבר שלי בכדי שיבדוק פרמטרים

(ההידרומטר שלי נשבר שלשום :mrgreen: )
ובכן התסיסה לקראת סיום
PH 3.4
אבל הבי סולפיט 0
אני לא מבין כיצד זה קורה (הרי שמתי ביסולפיט 40 PPM לפני ששמתי שמרים)
מ"מ במידה והבדיקות שלו מהימנות (המכשיר שלו לא אומר קשור או חופשי - אם זה משנה בכלל)
מה אני צריך לעשות?
בנתיים סגרתי את המיכל (תמיד מלא)
וחביונית קטנה הוספתי לה CO2
אני מבין שהתשובה תלויה במידה ואני רוצה שתהיה לי תסיסה מלאלקטית
אני כאן בכדי להתייעץ - מה הכי טוב (יתרונות וחסרונות)
תודה תודה

מחבר:  Tomer1 [ 15 ספטמבר 2012, 21:11 ]
נושא ההודעה:  Re: בי סולפיט 0

איך הוא ביצע מדידה (איזה מכשיר מדובר?) ומה בדיוק הוא מדד?
גופרית חופשית צפוי שלא תהיה, הרוב תמצא בסוף התסיסה כגופרית קשורה (רובה נקשרת גם למוצקים הרבים שבתסיסה) וחלקה מתנדפת ממיכל התסיסה יחדיו עם Co2.
ביסולפיט הינו פרמטר לא רלוונטי (ראה את המאמר שלי על גופרית).

מה שאתה צריך לעשות הוא קודם כל להירגע, אין שום לחץ.

סחטת כבר את היין? עשית שפייה מהמשקעים הגסים? זה הזמן להתחיל את התסיסה המלולקטית. (להוסיף בקטרייה) או לחכות ולקוות שהתסיסה תתחיל באופן ספונטני.

מחבר:  יצחק1178 [ 15 ספטמבר 2012, 23:15 ]
נושא ההודעה:  Re: בי סולפיט 0

תודה
לא לחוץ בכלל
היין נמצא סגור במיכל תמיד מלא
ערבוב עדין פעם אחד ביום
כפי שאמרתי אתמול עדיין לא נגמרה התסיסה
במשך השבוע אני מתכוון לסחוט את היין (אני מחכה קצת כי אין לי אפשרות לבדוק סוכר שיורי
באיזה טמפ' צריך להיות החדר בכדי שתתחיל התסיסה המלאלקטית (אין לי חיידק)

מחבר:  Tomer1 [ 16 ספטמבר 2012, 01:43 ]
נושא ההודעה:  Re: בי סולפיט 0

לשמור על היין באיזור 22 מעלות.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/