עכשיו 17 יוני 2019, 13:41



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: בי סולפיט 0
הודעהפורסם: 14 ספטמבר 2012, 15:40 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום
שבוע שעבר יום שישי בצרתי 110 ק"ג ענבים (קברנה סובניון)
נתתי היום דגימת יין לחבר שלי בכדי שיבדוק פרמטרים

(ההידרומטר שלי נשבר שלשום :mrgreen: )
ובכן התסיסה לקראת סיום
PH 3.4
אבל הבי סולפיט 0
אני לא מבין כיצד זה קורה (הרי שמתי ביסולפיט 40 PPM לפני ששמתי שמרים)
מ"מ במידה והבדיקות שלו מהימנות (המכשיר שלו לא אומר קשור או חופשי - אם זה משנה בכלל)
מה אני צריך לעשות?
בנתיים סגרתי את המיכל (תמיד מלא)
וחביונית קטנה הוספתי לה CO2
אני מבין שהתשובה תלויה במידה ואני רוצה שתהיה לי תסיסה מלאלקטית
אני כאן בכדי להתייעץ - מה הכי טוב (יתרונות וחסרונות)
תודה תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: בי סולפיט 0
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2012, 21:11 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
איך הוא ביצע מדידה (איזה מכשיר מדובר?) ומה בדיוק הוא מדד?
גופרית חופשית צפוי שלא תהיה, הרוב תמצא בסוף התסיסה כגופרית קשורה (רובה נקשרת גם למוצקים הרבים שבתסיסה) וחלקה מתנדפת ממיכל התסיסה יחדיו עם Co2.
ביסולפיט הינו פרמטר לא רלוונטי (ראה את המאמר שלי על גופרית).

מה שאתה צריך לעשות הוא קודם כל להירגע, אין שום לחץ.

סחטת כבר את היין? עשית שפייה מהמשקעים הגסים? זה הזמן להתחיל את התסיסה המלולקטית. (להוסיף בקטרייה) או לחכות ולקוות שהתסיסה תתחיל באופן ספונטני.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: בי סולפיט 0
הודעהפורסם: 15 ספטמבר 2012, 23:15 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
תודה
לא לחוץ בכלל
היין נמצא סגור במיכל תמיד מלא
ערבוב עדין פעם אחד ביום
כפי שאמרתי אתמול עדיין לא נגמרה התסיסה
במשך השבוע אני מתכוון לסחוט את היין (אני מחכה קצת כי אין לי אפשרות לבדוק סוכר שיורי
באיזה טמפ' צריך להיות החדר בכדי שתתחיל התסיסה המלאלקטית (אין לי חיידק)


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
 נושא ההודעה: Re: בי סולפיט 0
הודעהפורסם: 16 ספטמבר 2012, 01:43 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
לשמור על היין באיזור 22 מעלות.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)