עכשיו 24 אוגוסט 2019, 10:56



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 13:42 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
קראתי את המאמר האחרון ויש לי שתי שאלות על שתי טכניקות שנאמרו במאמר.
1. ביחס לציפה מחוזקת שקועה
אני שומר שבת האם אני יכול במיכל תמיד מלא שיש לי לשים את המכסה - ללא הנשם (זה יהווה את החירור)
אני מניח שאני צריך לשים אותו אחרי שאני עושה ביקוע כך ששהקליפות ישארו למטה והגז ישתחרר דרך החור של הנשם

2. בהנחה שאין לי צינור האם אני יכול פשוט לרוקן למיכל אחר את כל תכולת החבית באופן ידני ואז להחזיר אה התכולה בחזרה.
כלומר האם אני ישיג את אותה מטרה?
אם כן באיזה שלב של התסיסה לעשות את זה?

תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 17:16 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
ציטוט:
אני שומר שבת האם אני יכול במיכל תמיד מלא שיש לי לשים את המכסה - ללא הנשם

לא ניסיתי, יתכן בהחלט שזה יעבוד. תצתרך להניח אולי משקולת (לאזן אולי דלי פלסטיק שעבר ניקוי וחיטוי, מלא במים סגור עם מכסה אטום) כדי למנוע מהקליפות להציף את המכסה בחזרה.

ציטוט:
בהנחה שאין לי צינור האם אני יכול פשוט לרוקן למיכל אחר את כל תכולת החבית באופן ידני ואז להחזיר אה התכולה בחזרה.
כלומר האם אני ישיג את אותה מטרה?
אם כן באיזה שלב של התסיסה לעשות את זה?

אתה יכול לאפשר לכיפה להיווצר ואז לעשות שימוש בברז התחתון של המיכל (בטח יש לך ברז 4\3 או 1 צול?) להעביר את הנוזל לדליים ולשפוך אותו בחזרה אל ראש המיכל על פני הקליפות. הדבר כאמור יהיה עבודה פיזית דיי מאומצת לכן זה נעשה עם משאבה. (אם יש לך משאבת נוזלים, אתה יכול לעשות שימוש בסנן כניסה, למשל גרביון כדי למנוע כניסת מוצקים למשאבה ולגרום לה נזק)
ניתן לעשות שימוש במסננת גסה ביציאת הברז כדי לתפוס גרעינים (seeds) אם אתה רוצה לצמצם את כמותם במיכל התסיסה.

אתה יכול לבצע את הפעולה גם פעם-פעמיים ביום, בנוסף לפאנץ' דאון 2-3 פעמים ביום - זה בסך הכל טכניקה מוספת שעוזרת לך להשיג מעט יותר מיצוי ולהחדיר חמצן לתסיסה.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 19:39 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
א. התכוונתי לנפח את הפנימית סביב המכסה
אני מניח שאתה מתכווןשדרך חור הנשם הקליפות יציפו את המכסה ואז אתה מציע שאני ישים דלי מלא מים על החור שבמרכז
האם הלחץ - לא יפיל אותו?

ב. אם אני יפתח את הברז שהנוזל יזרום - הוא לא יסתם בשלב הזה?
מ"מ חשבתי שאם אני מרוקן את כל התכולה באופן ידני אני ימצא את כל הזגים שוכבים בקרקעית של המיכל.
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 20:44 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
לא, אני מתכוון שכל הקליפות יעשו דרכם דרך החור (קוטר 6-7 ס"מ) של מתקן הנשם ותשאר עם שכבת נוזל-קליפות מוחזקות-מכסה-קליפות.
אתה למעשה רוצה לעגן את כל הקליפות מתחת לנוזל.
אני לא יודע אם עוצמת החיכוך בניפוח הפנימית הוא מספיק כדי להחזיק את הכוח הלא קטן שנוצר ע"י גז שמנסה להציף את הקליפות. (תדמיין לך שהטנק הוא צילינדר והכיפה היא בוכנה).

הברז לא אמור להיסתם,תן לקליפות להיווצר 6-8 שעות אחרי הפאנץ' דאון האחרון. בתחתית יהיה רק נוזל וזרעים.
אם יש לך מיכלים פנויים תרוקן את המיכל ממש עד שהקליפות מגיעות לתחתית, סגור את הברז ואז תחזיר את הנוזל למיכל התסיסה.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 22:40 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
א. הבנתי אז אני זונח את הרעיון הזה
אבל לא הצלחתי להבין מהמאמר כיצד ניתן לשים מכסה (מחורר) באופן כזה שהקליפות לא ידחפו אותו למעלה (ובעצם אין לו שום משמעות)

ב. הברז נמצא מס' ס"מ מעל התחתית כך שכל הנוזל יצא (כפי שאתה אומר) אבל הזרעים ינוחו שם על משכבם ואני לא יצליח להוציא אותם.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 26 אוגוסט 2012, 22:50 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
גם אם הזרעים לא נשטפים יחד עם היין היוצא מהברז, אתה עדיין מאוורר את התירוש בטכניקה הזו וזה כבר חיובי.

אתה צריך להחזיק את המכסה איך שהוא. תחפש בגוגל Submerged cap ותוכל למצוא דוגמאות לפתרונות שאנשים מצאו.
אני לא רוצה לתת עצת אחיתופל ולגרום לך לעוות את המתכת במכסה הנירוסטה, יש לי הרגשה שהוא לא מתאים לזה לכן אני מציע מכסה פלסטיק שיחתך בקוטר המיכל וינוקבו בו חורים כדי לאפשר למיץ להתנקז כשאתה דוחף את הציפה לתחתית המיכל. אז אתה מניח על זה משהו כבד בצורה מאוזנת (שלא יתהפך) וזה אמור להחזיק את הקליפות מתחת לפני הנוזל.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)