הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

הכנת בלנד ביין
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=325
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יניב [ 26 אוגוסט 2012, 13:14 ]
נושא ההודעה:  הכנת בלנד ביין

ברצוני לדעת מהו הזמן המתאים ביותר לערבוב הזנים השונים של התירוש.

ברשותי שני זנים של ענבים ,קברנה ושירז,הבציר של השירז נבצר שבוע לפני הבציר של הקברנה, תהליך התסיסה הסתיים בשירז ועבר למיכל זכוכית לשימור, אך אני מתכנן לבצע בלנד בין שני הזנים האם יש לחבר את שני הזנים ביחד עם סיום התסיסה של הקברנה מיד לאחר השפיה או בשלב מאוחר יותר.

תודה

מחבר:  Tomer1 [ 26 אוגוסט 2012, 17:10 ]
נושא ההודעה:  Re: הכנת בלנד ביין

היי יניב, זה לגמרה להחלטתך.
במידה ויש לך מספיק יין כדי למלא מיכלים נפרדים - יישון נפרד יאפשר לך להבחין בהתפתחות היינות הזניים וללמוד מזה.
יתכן שבעוד X חודשים כשתחליט שהיינות מוכנים לביקבוק, היחס בין הזנים יהיה שונה מ50-50 (בלנד טיפוסי של שיראז-קברנה) או שתרצה לבקבק חלק מהיין כזני וחלק כבלנד.
בכל אופן, אני מציע שתיתן להם לסיים תסיסה מלולקטית בנפרד ולאחר מכן תחליט.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/