הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

יין שנשפך נתיחה לאחר המוות
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=324
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 22 אוגוסט 2012, 19:58 ]
נושא ההודעה:  יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

תומר צודק אין בוכים על חלב שנשפך
אבל על יין ועוד איך בוכים
סיפר לי חבר שבאיזה ארוחה יוקרתית לכבוד.***נשבר בקבוק מאד יוקרתי והיו שם אנשים מעונבים וכו' וכו' שהתכפפו לטעום מהיין המיוחד :lol:

לעניינו בבציר דאשתקד עשיתי יין מ 120 ק"ג ענבים
מה שנראה לי שהבעיה הייתה שלא עבדתי נקי
אני יסביר רציתי להשתמש בשלב העברת הענבים והתסיסה בחביוניות פלסטיק ולקחתי מחבר שכבר לא עשה יין במשך כ3 שנים החביות היו מאד מלוכלכות בשאריות יין ברוב טיפשותי חשבתי שיין זה לא נורא ניקתי כמה שיכולתי עם ברזלית ומים חמים.
בדיעבד היום אני יודע שבעצם היו שם כבר חיידקי חומץ
וכשמנקים צריך סודה קאוסטיק (ואחר כך מלח לימון) ולהשתמש בקיטורית.

אתמול חשבתי שאולי הצטרפה בעיה נוספת של עודף חנקן
אבל אפשרות זו נפסלה על ידי כי שמתי רק 25 גר' DAP התייחסתי לכלל אצבע שאומר 15-40 גרם מזין שמרים לכל 100 ליטר נוזל.(עבדתי ע"פ המדריך לינן של יקב שורק - הם לא כתבו שם באיזה מזין שמרים הם משתמשים)
ע"פ דברי תומר viewtopic.php?p=594#p594
בDAP צריך בעצם להוסיף לכמות הנוזל שהיתה לי כ86 גרם

מ"מ כפי שאמרתי היין היה מגעיל
בהתחלה היו לו ריחות של דשא רטוב
ואח"כ ריחות יותר מגעילים
נסיתי להוסיף לו בי סולפיט
נסיתי לעשות לו טיפול בחלבון ביצה
שום דבר לא עזר
נתתי אותו לחבר שהוא זיקק ממנו אלכהול
לא היה לי לב לשפוך :roll:

מחבר:  Tomer1 [ 22 אוגוסט 2012, 20:34 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

דשא רטוב...האם במקרה היה גם ריח של פלפל ירוק? (גמבה)
אני שואל ברצינות ( :D ) משום שמדובר על ארומה טיפוסית (לא רצויה) ממשפחת תרכובות הפרזינים. (2-Isobutyl-3-methoxypyrazine) שאופיינית ביינות ממשפחת הקברנה , במיוחד קברנה פראנק וסובניון בלאן אך נדיר מאוד למצוא באיזורי גידול חמים כשלנו, לרוב מופיע בריכוז גבוה (ומשפיע לרעה על איכות היין) באיזורים קרים.
האם הענבים הוכנסו למיכל התסיסה יחד עם שזרות ירוקות? (מקור ידוע לארומות וטעמים "ירוקים").

מה היתה רמת הסוכר והpH של הענבים? ומאיזה איזור בארץ הגיעו? (לבשלות האמת יש השפעה נמוכה על תרכובת הMP במידה וזה האשמה, זה משהו שצריך לשלוט עליו בכרם ברמת ניהול הגפנים) אני מנסה להבין אם אולי זה סתם בציר שנעשה מוקדם מדיי והענבים לא הגיעו לבשלות.

אגב יש להתמודד עם ענבים בעלי ריכוז גבוה של MP בשלב התסיסה כגון
-שימוש בנסורת חביות עץ אלון לא קלוי במיכל התסיסה (לא ברור מה המדע מאחורי זה אבל נראה שיש לו יכולת לספוח ארומות לא טובות).
-טמפרטורת תסיסה גבוה (30-32 מעלות) כדי לנדף את הארומות הפוגעניות כמה שניתן.
-זני שמרים ספיציפיים שנמצא כי יש להם יכולת להפחית את תפיסת הארומות הירוקות.

אם לסכם, יש לי הרגשה שזה הענבים, לא קלקלול בקטריאלי (הרי הוספת גופרית בקראש נכון?) שנגרם מחוסר ניקיון (למרות שזה גם לא בסדר ;) ,ניקיון וחיטוי קודם לחיבור וחיסור).

מחבר:  יצחק1178 [ 22 אוגוסט 2012, 21:07 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

אני יגיד לך למה אני מאשים את עצמי בלבד
חבר שלי ואני לקחנו את הענבים באותו יום ועשינו יחד את הקראשר.
ואצלו זה היה בסדר
מ"מ לשאלות:
מדובר בקברנה סובניון איזור הר חברון
לא התעמקתי בריחות הלא נעימים - הריח של הדשא הרטוב היה מאד חזק וזה הספיק לי.
היו קצת שזורות ירוקות שהקראשר לא הוציא - אחרי שעשיתי את הפרס הבחנתי בהם.
היה 26 בריקס
לא זוכר כמה pH

שאלות שלי:
מה זה MP?
מאיפה משיגים שבבי עץ אלון לא קלוי כי הרי בנגריות העץ הוא מעובד (והבנתי שהוא לא בריא ליין) לי יש שבבים רגילים (צרפתי ואמריקאי)
בזמן התסיסה לא הובחנה בעיה כך שלא הייתי יכול לטפל בזמן התסיסה.

נזכרתי בעוד דבר בין שפיה לשפיה לא ממש נקיתי את המיכל (למרות שהוספתי כל פעם בי סולפיט) ולקראת הסוף כאשר נקיתי אותו מצאתי בברז שזורה שנשארה מהבציר.

מחבר:  Tomer1 [ 22 אוגוסט 2012, 21:53 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

MP זו התרכובת הארומטית שדיברתי עליה.

ציטוט:
לא התעמקתי בריחות הלא נעימים - הריח של הדשא הרטוב היה מאד חזק וזה הספיק לי


ציטוט:
בזמן התסיסה לא הובחנה בעיה כך שלא הייתי יכול לטפל בזמן התסיסה


2 המשפטים סותרים, רק אחרי התסיסה התחיל הריח? במהלכה לא היה שום ריח "ירוק" ?
זכור לי גם שאמרת שאחרי התסיסה האלכוהולית חיכית חודש לפני שעשית שפייה מהמשקעים הגסים. זה קריטי להיפטר מהם במהירות (שפייה אחרי יום-יומיים מהפרס) כשארומות ירוקות קיימות אחרת הבעיה עוד יותר מועצמת.
נתקלתי גם בפרוטוקולים שממליצים השרייה מוגבלת עם הקליפות בזמן התסיסה (2-3 ימים) היין "נסחט מתוק".

ציטוט:
מאיפה משיגים שבבי עץ אלון לא קלוי כי הרי בנגריות העץ הוא מעובד (והבנתי שהוא לא בריא ליין) לי יש שבבים רגילים (צרפתי ואמריקאי)

אצל רוב חנויות הציוד יש. מכונה Oak powder. לא יודע אם בכמויות של קילו או אולי רק בשקים של 10 קג ליקבים.
אם לא מוצא אפשר גם באינטרנט להזמין.

שוב, אני מטיל בספק שזו הבעיה בגלל האופי של הקברנה סובניון בארץ שלנו אבל הארומות שאתה מתאר אינן אופייניות לקלקול בקטריאלי כלשהו. (שהוא זה שאתה חושב שהוביל ליין בעל הטעם הגרוע).

מחבר:  יצחק1178 [ 22 אוגוסט 2012, 22:17 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

כן - רק אחרי השפיה השניה/ השלישית התחיל הריח בהתחלה הרגשתי שהיין היה "שטוח" ואחר כך הגיע הריח הזה ורק החריף.

לא - כנראה שהייתה היא הבנה עשיתי שפיה ראשונה (אחרי הפרס) לאחר 5 ימים ורק אחרי חדש עשיתי שפיה שניה
תודה

מחבר:  Tomer1 [ 22 אוגוסט 2012, 22:34 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

מוזר מאוד, אין לי הסבר במקרה הזה אם כך. :)
מאחל שהשנה ילך לך חלק.

יין שטוח=pH גבוה. pH גבוה+Fso2 נמוך=הזמנה לקלקול אבל לא בהכרח אומר שזה מה שקרה.

מחבר:  יצחק1178 [ 07 אוקטובר 2012, 14:09 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

עכשיו נזכרתי בעוד נקודה
השנה אני דואג לטמפ' של 22-23 מעלות בחדר (לצורך העניין קניתי מזגן נייד - ליצור המפונק :P )
אך שנה שעברה לא דאגתי לזה כעת מתברר לי שהטמפ' הגיעה ל 28 מעלות ויתכן שזה יצר ריחות לא נעימים

מחבר:  Tomer1 [ 07 אוקטובר 2012, 16:33 ]
נושא ההודעה:  Re: יין שנשפך נתיחה לאחר המוות

אם רמת הגופרית החופשית נמוכה ומשהו מקלקל חי ביין אז טמפרטורה גבוה תאיץ את תהליך הקלקול.
אם היין נקי אז טמפרטורה גבוה רק תאיץ תהליכים כימיים (היין יתיישן יותר מהר).

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/