תומר צודק אין בוכים על חלב שנשפך
אבל על יין ועוד איך בוכים
סיפר לי חבר שבאיזה ארוחה יוקרתית לכבוד.***נשבר בקבוק מאד יוקרתי והיו שם אנשים מעונבים וכו' וכו' שהתכפפו לטעום מהיין המיוחד
לעניינו בבציר דאשתקד עשיתי יין מ 120 ק"ג ענבים
מה שנראה לי שהבעיה הייתה שלא עבדתי נקי
אני יסביר רציתי להשתמש בשלב העברת הענבים והתסיסה בחביוניות פלסטיק ולקחתי מחבר שכבר לא עשה יין במשך כ3 שנים החביות היו מאד מלוכלכות בשאריות יין ברוב טיפשותי חשבתי שיין זה לא נורא ניקתי כמה שיכולתי עם ברזלית ומים חמים.
בדיעבד היום אני יודע שבעצם היו שם כבר חיידקי חומץ
וכשמנקים צריך סודה קאוסטיק (ואחר כך מלח לימון) ולהשתמש בקיטורית.
אתמול חשבתי שאולי הצטרפה בעיה נוספת של עודף חנקן
אבל אפשרות זו נפסלה על ידי כי שמתי רק 25 גר' DAP התייחסתי לכלל אצבע שאומר 15-40 גרם מזין שמרים לכל 100 ליטר נוזל.(עבדתי ע"פ המדריך לינן של יקב שורק - הם לא כתבו שם באיזה מזין שמרים הם משתמשים)
ע"פ דברי תומר
viewtopic.php?p=594#p594 בDAP צריך בעצם להוסיף לכמות הנוזל שהיתה לי כ86 גרם
מ"מ כפי שאמרתי היין היה מגעיל
בהתחלה היו לו ריחות של דשא רטוב
ואח"כ ריחות יותר מגעילים
נסיתי להוסיף לו בי סולפיט
נסיתי לעשות לו טיפול בחלבון ביצה
שום דבר לא עזר
נתתי אותו לחבר שהוא זיקק ממנו אלכהול
לא היה לי לב לשפוך