הכנת יין | פורום הכנת יין https://forum.winemaking.co.il/ |
|
בי סולפיט https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=319 |
עמוד 1 מתוך 1 |
מחבר: | יצחק1178 [ 05 אוגוסט 2012, 20:19 ] |
נושא ההודעה: | בי סולפיט |
כאשר נאמר במאמר באתר: "ענבים אדומים בריאים בעלי רמת חומציות תקינה (פחות מ- 3.6) 20-50 מ"ג\ליטר גופרית כוללת. ענבים אדומים בריאים בעלי רמת חומציות גבוהה (למעלה מ- 3.6) 50 מ"ג\ליטר גופרית כוללת. ענבים אדומים עם ריקבון\עובש 80-100 מ"ג\ליטר". האם הכוונה לכמות בפועל של האבקה או שיש להכפיל ב 1.75 (הבנתי שהאבקה היא לא מרוכזת ב100 אחוז) תודה |
מחבר: | Tomer1 [ 06 אוגוסט 2012, 07:31 ] |
נושא ההודעה: | Re: בי סולפיט |
Kmeta (אבקת ביסולפיט) מכילה סביבות 57% גרם so2. כלומר 1 גרם אבקה=0.57 גרם גופרית. אכן ניתן לכפול את כמות הגופרית הכוללת בכ1.75 (1 חלקי 0.57=1.75 ,קריאה מימין לשמאל), להכפיל בנפח התירוש ולחלק ב1000 (בכדי לקבל את משקל האבקה הנדרשת בגרם להשגת כמות הגופרית הכוללת הרצויה בppm) הנוסחה (שלדעתי נוחה יותר) נמצאת לפניך: |
עמוד 1 מתוך 1 | כל הזמנים הם UTC + 2 שעות |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |