הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

בי סולפיט
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=319
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  יצחק1178 [ 05 אוגוסט 2012, 20:19 ]
נושא ההודעה:  בי סולפיט

כאשר נאמר במאמר באתר: "ענבים אדומים בריאים בעלי רמת חומציות תקינה (פחות מ- 3.6) 20-50 מ"ג\ליטר גופרית כוללת.

ענבים אדומים בריאים בעלי רמת חומציות גבוהה (למעלה מ- 3.6) 50 מ"ג\ליטר גופרית כוללת.

ענבים אדומים עם ריקבון\עובש 80-100 מ"ג\ליטר".

האם הכוונה לכמות בפועל של האבקה או שיש להכפיל ב 1.75 (הבנתי שהאבקה היא לא מרוכזת ב100 אחוז)

תודה

מחבר:  Tomer1 [ 06 אוגוסט 2012, 07:31 ]
נושא ההודעה:  Re: בי סולפיט

Kmeta (אבקת ביסולפיט) מכילה סביבות 57% גרם so2.
כלומר 1 גרם אבקה=0.57 גרם גופרית.

אכן ניתן לכפול את כמות הגופרית הכוללת בכ1.75 (1 חלקי 0.57=1.75 ,קריאה מימין לשמאל), להכפיל בנפח התירוש ולחלק ב1000 (בכדי לקבל את משקל האבקה הנדרשת בגרם להשגת כמות הגופרית הכוללת הרצויה בppm)

הנוסחה (שלדעתי נוחה יותר) נמצאת לפניך:

תמונה

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/