עכשיו 17 יוני 2019, 13:31



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 20 יוני 2012, 18:48 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
שלום
ברשותי מיכל תמיד מלא (נירוסטה)
שמתי לב שהשטיפה הרגילה אחרי שהוצאתי את היין לא עזרה ועדיין החלק התחתון היה צבוע אדום (בהתחלה חשבתי שזה טבעי).
השתמשתי בקיטורית והצלחתי לנקות את כל הצבע
מה שנשאר זה רק קהות מסויימת של צבע הנירוסטה במקום שישב שם האטם (אטם הסיליקון) - האם זה בעייתי?
דבר נוסף, הברז - אני רואה שבפנים עדיין זה אדום הקיטורית לא מצליחה לנקות אותו.
הציעו לי לעבוד עם חומר שנקרא "סודה קאוסטיק" קניתי את החומר (נראה אבקתי - לא פתחתי) והבנתי שאני צריך לדלל אותו במים.
אשמח אם תתנו לי הנחיות כיצד עובדים איתו.
והאם יש לו על השפעות על ההמשך (כלומר האם צריך גם אותו לנדף מהמיכל)
כמו כן האם הוא טוב לחיטוי חביוניות מפלסטיק.
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 22 יוני 2012, 13:27 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
נירוסטה לצערי היא ניתנת להכתמה, אין לכך חשיבות למיטב ידיעתי.

סודה קאוסטית זה למעשה סודיום הידרואוקסיד, בסיס חזק מאוד (ומסוכן בריכוז גבוה, יש לעבוד עם עזרי בטיחות כגון כפפות ומשקפי מגן , מגע עם העור עלול לגרום לצריבה ובריכוז גבוה לכוויה כימית. להימנע מנשימת החומר ולעבוד במקום מאוורר).

אכן צריך לדלל את האבקה עם מים,
מה ריכוז החומר שרכשת? קח בחשבון שמגע ממושך עלול לפגום בנירוסטה (החומר הוא חומר מאכל). ישנן אלטרנטיבות טובות יותר ויותר "ידידותיות למשתמש" לניקוי וחיטוי מיכלים אבל הן יותר יקרות.

פלסטיק פוליאתילן הוא בעל עמידות גבוה לחומרים מאכלים וניתן לחטא ולנקות אותו עם תמיסה קאוסטית.

האם הברז ניתן לפירוק למרכיביו? זה יאפשר לך ניקוי וחיטוי איכותי יותר.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 22 יוני 2012, 16:04 
מנותק

הצטרף: 13 אפריל 2010, 10:03
הודעות: 73
תודה תומר
הברז אכן ניתן לפירוק כל שהוא
הבעיה הגדולה שאני רואה זו הגולה שבפנים היא אדומה לגמרי

לא כתוב לי על האריזה - מה הוא ריכוז האבקה
כתוב לי: "לדלל לפי הצורך ע"פ אופי השימוש"
האם יש כלל אצבע כל שהוא?
וכן כמה זמן מותר שהברז/ מיכלי הפלסטיק יהיו במגע עם החומר
שאלה נוספת האם לדלל עם מים חמים/פושרים/קרים
תודה


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 27 יוני 2012, 15:06 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
כוונתי הא לא פירוק הברז מהמיכל בלבד אלה פירוק הברז (שסתום) למרכיביו. כך תוכל להבטיח שהחומר מגיע לכל הפינות ותוכל לנקות אילו מוצקים שישנם. (חיטוי טוב מתחיל תמיד מניקיון יסודי).

1)תתחיל עם סבון כלים ומים רותחים לריכוך מוצקים תשרה ל10-15 דקות וקרצף עם סקוץ' כלים. שטוף את המרכיבים עם מים.
2)קאוסטי - המספר שיש ברשותי הוא תמיסה בחוזק 1M למשך זמן מגע של 15 דקות. 1M הם 40 גרם סודה קאוסטית (פלאטים\כדוריות כפי שברשותך) ל1 ליטר מים חמימים (40-50 מעלות).
3)שטיפה עם מים
4)שטיפה עם תמיסה חומצית 100 גרם חומצת לימון ל1 ליטר מים לניטרול שאריות בסיס.
5)שטיפה עם מים.
6)אידיאלית כעת הברז נקי מאוד ומחוטא.

*את הכדוריות אתה מוסיף למים, לא ההפך כדי למנוע התזה ופציעה. לעבוד עם כפפות וכף\כפית כדי להוסיף את הפלטות.
במקרה והחומר בא במגע עם העור תשטוף במים קרים תחת הברז.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 4 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)