נירוסטה לצערי היא ניתנת להכתמה, אין לכך חשיבות למיטב ידיעתי.
סודה קאוסטית זה למעשה סודיום הידרואוקסיד, בסיס חזק מאוד (ומסוכן בריכוז גבוה, יש לעבוד עם עזרי בטיחות כגון כפפות ומשקפי מגן , מגע עם העור עלול לגרום לצריבה ובריכוז גבוה לכוויה כימית. להימנע מנשימת החומר ולעבוד במקום מאוורר).
אכן צריך לדלל את האבקה עם מים, מה ריכוז החומר שרכשת? קח בחשבון שמגע ממושך עלול לפגום בנירוסטה (החומר הוא חומר מאכל). ישנן אלטרנטיבות טובות יותר ויותר "ידידותיות למשתמש" לניקוי וחיטוי מיכלים אבל הן יותר יקרות.
פלסטיק פוליאתילן הוא בעל עמידות גבוה לחומרים מאכלים וניתן לחטא ולנקות אותו עם תמיסה קאוסטית.
האם הברז ניתן לפירוק למרכיביו? זה יאפשר לך ניקוי וחיטוי איכותי יותר.
_________________ תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין
|