הכנת יין | פורום הכנת יין
https://forum.winemaking.co.il/

תסיסה מלולקטית מקבילה לתסיסה אלכוהולית
https://forum.winemaking.co.il/viewtopic.php?f=2&t=315
עמוד 1 מתוך 1

מחבר:  Tomer1 [ 08 מאי 2012, 20:03 ]
נושא ההודעה:  תסיסה מלולקטית מקבילה לתסיסה אלכוהולית

למי שלא מכיר, מדובר על הדבר הכי "חדש\חם" היום בתחום הייננות.
ב3-4 שנים האחרונות מס' חברות ביוטכנולוגיה (לאלאמונד הצרפתית מובילה את התחום) בתחום היין החלו לפתח תרביות חדשות של בקטריות מלולקטיות וערכו תסיסות ניסיוניות, "הפירות" כל כך מבטיחים שיש יקבים מסחריים שהחלו להשתמש בטכניקה.
יצור ברמות נמוכות של חומצה נדיפה (אחד הפחדים הכי גדולים המקושרים לתסיסה מלולקטית בנוכחות גלוקוז\סוכרים),איכות מעולה של יינות,סיום תסיסה מלולקטית בצורה מהירה מאוד ועוד דברים מעניינים.

המחקר הספציפי דן בתסיסה ניסיונית של שרדונה הגדל באקלים קר.
http://aem.asm.org/content/72/1/221.long

מחבר:  יצחק1178 [ 08 מאי 2012, 20:51 ]
נושא ההודעה:  Re: תסיסה מלולקטית מקבילה לתסיסה אלכוהולית

השאלה הגדולה
האם יש מצב שנעשה קניה מרוכזת
בסך הכל הבנתי שזה דבר מאד יקר (אני מקווה שאני טועה)
וחובב כמוני עושה כמות של מכסימום 100 ליטר
אני מניח שיש עוד הרבה כמוני

מחבר:  Tomer1 [ 09 מאי 2012, 00:26 ]
נושא ההודעה:  Re: תסיסה מלולקטית מקבילה לתסיסה אלכוהולית

בקטרייה מלולקטית היא לא יקרה במיוחד.
אם אתה זקוק למוצר עם הכשר אז האופציה היחידה היא תרבית נוזלית של ביודליה (עולה בערך 200 שקל , תרבית המספיקה ל250 ליטר). אם לא נחוץ הכשר, אז יש מחו"ל - 15-20$ לאריזה של 2.5 גרם (מספיק לחבית של 250 ליטר).

המוצרים המיוחדים (החדשים) שמשלבים שמרים+בקטרייה לתסיסה מקבילה עדיין לא זמינים בכמויות קטנות לביתיים ויקבים קטנים.

מחבר:  Tomer1 [ 09 מאי 2012, 22:51 ]
נושא ההודעה:  Re: תסיסה מלולקטית מקבילה לתסיסה אלכוהולית

http://morewinemaking.com/view_product/16517/103216/Dry_Malolactic_Bacteria_-_Viniflora_25_g

זו אחת התרביות המסחריות הראשונות שיצאו בשנות ה90 והעלות שלה כ15$.

עמוד 1 מתוך 1 כל הזמנים הם UTC + 2 שעות
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/