עכשיו 29 מרץ 2024, 01:43



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 19 ינואר 2012, 00:21 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
שלום

בעוד כשבוע אני מתכוון לבצע שפייה ראשונה רציתי לשאול כמה בי סולפיט צריך להוסיף בשפייה הראשונה, ובשאר השפיות

ולמה בעצם צריך להוסיף?

אשמח לקבל תשובה

תודה

אסף

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 19 ינואר 2012, 00:22 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
אסף שלום רב,
אנסה לענות על רגל אחת...

בעקרון, אם אתה מעוניין להוסיף בשלב זה ביסולפיט, זה תלי בפרמטרים של היין אך ככלל אצבע אתה יכול להוסיף כ 3-4 גרם ביסולפיט לדמיזאן (54 ליטר) - כ 30-40ppm.

בגדול, הסיבה שאתה מוסיף ביסולפיט היא לשמור על היין.

בזמן התסיסה הכהלית, רמת הביסולפיט ביין יורדת.
לקראת סיום התסיסה הכהלית, התירוש מאט את ייצור הגז והיין הופך להיות חשוף לחמצן ורגיש לבקטריות.
בנוסף, בזמן שפייה, היין נחשף לחמצן ולכן רמת הביסולפיט שבו שוב יורדת.
הוספת הביסולפיט ביחד עם איטום היין (עם נשם) מגן על היין מפני קילקול/התחמצנות.

אך בשלב זה, הכל תלוי האם אתה מעונין בתסיסה מלולקטית או לא.
אם תשים עכשיו ביסולפיט, אתה תמנע מהיין לעבור תסיסה מלולקטית.
מצד שני, אם לא שמת חיידקים לטובת התסיסה, סביר להניח שהתסיסה המלולקטית תהיה איטית והיין יהיה חשוף מדי.

אתה יכול גם לשים קצת פחות ביסולפיט בתקווה שהיין יישמר וגם תהיה תסיסה מלולקטית ספונטנית (ללא הוספת חיידקים) - אבל אי אפשר לדעת.

בהצלחה,
ישראל

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 19 ינואר 2012, 00:22 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
ישראל שלום

עוד שאלה ברשותך

אני עומד לבצע שפייה שניה, ברשותי מד PH וערכה לבדיקת SO2
לפי מה אני יודע כמה בי סולפיט להוסיף ומתי לבדוק לפני השפיה או מיד אחרי?


חנוכה שמח

אסף


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 19 ינואר 2012, 00:31 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
היי אסף,
בשלב זה אתה שואף להגיע לרמה מינימלית של 0.5 מג\ליטר גופרית מולקולרית בהנחה שמדובר ביין אדום יבש
(מחקרים רבים מציעים שלמעשה 0.8 היא הרמה המינימלית הנדרשת להגנה בקטריאלית גם ביין אדום אבל יש ייננים שפועלים על פי 0.5 לאדום ו0.8 ללבן,זוהי החלטה שלך .
עליך למדוד את רמת החומציות של היין ועל פי זה לחשב את כמות הגופרית החופשית הנחוצה לרמה הרצויה , הנה טבלה שתעזור לך.
http://www.homebeerwinecheese.com/SO2.html

אתה צריך לעשות חשבון אחרי שמצאת מה רמת הגופרית החופשית הרצויה על פי הנוסחה הנל
(so2 mg\liter × נפח יין Liter)/( 0.57*1000) =gram נדרש ביסולפיט משקל.
כלל אצבע בהוספה הראשונה של גופרית היא שמחצית מכמות הגופרית המוספת עד 60 מ"ג\ליטר היא קשורה ורק חצי היא חופשית.
כלומר בכדי להגיע למשל ל30 מ"ג\ליטר גופרית חופשית תצתרך להוסיף 60 מ"ג גופרית כוללת.
אבקת ביסולפיט מכילה כ57 אחוז גופרית.
הנוסחה היא
(60 ×54)/( 0.57*1000) =

(60 mg/L SO2 * 54 liter wine) / (0.57*1000) KMeta=5.68 grams
זוהי הכמות שנחוצה לך כדי להעלות את רמת הביסולפיט החופשית ביין מ0 ל30.
בהוספה הבאה (כשעכשיו הגופרית הכולל היא 60 מ"ג ליטר) מרבית אם לא כל הגופרית המוספת תהיה חופשית.

לאחר השפייה הבאה תבצע בדיקה על מנת לברר מהיא רמת הגופרית החופשית המצויה ,תחסיר אותה מכמות הגופרית החופשית הנחוצה ותקבל את הכמות הנדרשת כדי להשלים.
לדוגמא אתה צריך 30 מ"ג\ליטר ויש לך 10 ,הכמות הנדרשת להוספה היא 20 מ"ג\ליטר.
כמה ימים אחרי ההוספה אתה יכול לבדוק שוב רמת גופרית חופשית כדי לוודא שלא נקשרה גופרית ואתה אכן עומד על 30 מ"ג\ליטר.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 29 מרץ 2012, 09:53 
מנותק

הצטרף: 29 מרץ 2012, 09:38
הודעות: 4
שלום לכולם

1. באלו כלים מודדים את הגרמים של הבי סולפיט?

אני חושד שהכנסתי הרבה מידי אבקה ולכן חסר ליין טעמים?!

הכנסתי משהו כמו כפית שטוחה ל25 ל' יין!

2. האם יש אפשרות לתקן עודף בי סולפיט? אם נפגעו הטעמים?

3. האם יש מישהו מומחה שאפשר להגיע אליו בשביל שיטעם מהיין, וינחה אותי לפי הטעם מה הטעות האפשרית? אני חייב לציין שליין אין שום טעם , ריח או צבע פגומים אלא הוא לא "עובר חלק בגרון"! אשמח לתגבות.


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 12:11 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
קוד:
הכנסתי משהו כמו כפית שטוחה ל25 ל' יין
זה אכן נשמע הרבה. בערך פי 3-4 יותר משנדרש באופן משוער לכמות כזו אבל בלי לדעת מהו אכן ריכוז הגופרית החופשית ומהו החומציות (pH) של היין לא ניתן להגיד במדוייק "איפה אתה נמצא" - גבולית מעל מה שנדרש, או באופן גדול מעל שנדרש.
יש לזכור שבהוספת הגופרית הראשונה לאחר התסיסה האלכוהולית (+המלולקטית אם בוצעה) יש קשירה של כמות גדולה של גופרית כמו שהסברתי מעלה. לכן ההוספה היא פחות "נוראית".
כלל האצבע הוא 8\1 כפית ל20 ליטר לאחר שפייה. כמובן שעדיף להוסיף בצורה מחושבת על סמך הpH של היין ועל פי משקל.

הטעמים לא נפגמים אך יתכן אובר-הוספה והגעה למצב שהגופרית המולקולרית היא מעבר לסף החישה- כלומר אפשר לטעום ולהריח את הגופרית ביין מה שיכול "להסתיר" ארומות עדינות יותר ביין.
אם אתה לא "ממש לפני הביקבוק" פשוט אל תעשה כלום. הכמות תפחת לאחר שפיות נוספות (בהן אל תוסיף עוד גופרית).

ציטוט:
1. באלו כלים מודדים את הגרמים של הבי סולפיט?

משקל מדוייק. אפשר למצוא בזול בebay. הזמנתי משקל דיגיטלי עם דיוק של 0.01 גרם מיצור סיני והוא משרת אותי נאמנות.
מרבית חנויות ציוד היין וחנויות לציוד מעבדה יוכלו למכור לך מכשיר שכזה אם אתה לא מעוניין לרכוש באינטרנט (לוקח חודש+ גם למשלוח להגיע).

ציטוט:
3. האם יש מישהו מומחה שאפשר להגיע אליו בשביל שיטעם מהיין, וינחה אותי לפי הטעם מה הטעות האפשרית? אני חייב לציין שליין אין שום טעם , ריח או צבע פגומים אלא הוא לא "עובר חלק בגרון"! אשמח לתגבות.

מרבית מעבדות היין גם מציעות בדיקה סנסורית. אתה יכול גם לפנות ליינן מנוסה ולבקש לדעתו.
אתה מוזמן לדלות פרטים על היין וסיפור חייו ואנסה לזהות טעויות או בעיות.

ציטוט:

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 6 הודעות ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 2 אורחים


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)