עכשיו 14 דצמבר 2024, 03:13



כל הזמנים הם UTC + 2 שעות




פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 
מחבר הודעה
הודעהפורסם: 23 אפריל 2012, 03:00 
מנותק
מנהל האתר

הצטרף: 13 יוני 2010, 13:28
הודעות: 118
מיקום: קריות
בטח נתקלתם במתכוני לחם שמדברים בכוסות או רחמא לצלן כפיות וכפות :)
אופה רציני עובד לפי משקל ואת המתכונים שלו מחשב לפי אחוזים במערכת חישוב המכונת "Baker's percentage" המושתת על פרופורציונליות בין הקמח לשאר המרכיבים (נוזלים,סוכר,ביצים,שמן,גרעינים,פירות וכו').
לא משנה אם אופים בגט אחד עם 200 גרם קמח או אופים 100 בגטים עם 20 ק"ג קמח , היחס בין המרכיבים "נעול" בתוך המתכון.
הנה דוגמא למתכון פשוט.

תמונה

ניתן לראות שהקמח הוא תמיד ה100%. שאר המרכיבים הם פרופורציונלים לו.
למשל במידה ומתכון זה "מופעל" על 1 ק"ג קמח. ידרשו 670 מ"ל\גרם של מים ,40 גרם סוכר,20 גרם שמרים,20 גרם מלח ו40 גרם שמן זית. פשוט לא?

בחלק ב' נלמד איך לעבוד עם כמה סוגי קמחים ולחשב בצק מחמצת (Pre ferment) ובצק ראשי.

_________________
תומר איסרוביץ' - צוות פורטל הכנת היין


חזור למעלה
 פרופיל אישי  
 
הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ הודעה אחת ] 

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות


מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד


אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
מבוסס על phpBB.co.il - פורומים בעברית. כל הזכויות שמורות © 2008 - phpBB.co.il.

עיצוב ופיתוח התאמות לאתר ע"י זכות ישראל (Personal Insight - פרסונל אינסייט)