בטח נתקלתם במתכוני לחם שמדברים בכוסות או רחמא לצלן כפיות וכפות
אופה רציני עובד לפי משקל ואת המתכונים שלו מחשב לפי אחוזים במערכת חישוב המכונת "Baker's percentage" המושתת על פרופורציונליות בין הקמח לשאר המרכיבים (נוזלים,סוכר,ביצים,שמן,גרעינים,פירות וכו').
לא משנה אם אופים בגט אחד עם 200 גרם קמח או אופים 100 בגטים עם 20 ק"ג קמח , היחס בין המרכיבים "נעול" בתוך המתכון.
הנה דוגמא למתכון פשוט.
ניתן לראות שהקמח הוא תמיד ה100%. שאר המרכיבים הם פרופורציונלים לו.
למשל במידה ומתכון זה "מופעל" על 1 ק"ג קמח. ידרשו 670 מ"ל\גרם של מים ,40 גרם סוכר,20 גרם שמרים,20 גרם מלח ו40 גרם שמן זית. פשוט לא?
בחלק ב' נלמד איך לעבוד עם כמה סוגי קמחים ולחשב בצק מחמצת (Pre ferment) ובצק ראשי.