ואני אנסה לענות עליהם.
הענבים הנבחרים של השנה הם ממשפחה הקברנה, סובניון ופראנק.
חלק ילכו לבלנד 85 סוב 15 פראנק
וחלק מהקברנה ילך לבלנד עם סירה\שיראז (המעולה!) 2010 שרק חלקו יבוקבק, לבלנד אוסטרלי שכזה.
טעות ב2010 שממנה למדתי:
להשגיח הרבה יותר בדקדקנות על הטמפ' של היין (הנוזל מתחת לקליפות) במהלך התסיסה.
טמפ' גבוה (מעל 30 מעלות) במהלך מחזור ההתאקלמות של השמרים לאלכוהול גבוה יוביל ללחץ גדול לקראת סיום התסיסה שבמקרה שלי הוביל לתסיסה תקוע (סוכר התחלתי של 24%)
לא היה פשוט אבל לבסוף בעזרת שמר הרקולס בשם
Prorestart 43 (שעושה שימוש בטכנולוגיה יחודית של שמרים באריזה אורגנית (נמצאים בתוך סוג של חומר על בסיס אצה שכבר הורגלו מראש לתנאים קשים של אלכוהול גבוה וסוכר,גופרית חופשית וסוכר שארי)
הצלחתי לסיים את התסיסה.
אז ב2011 המיכלים יתחילו את התסיסה בטמפ הרבה יותר נמוכה,
ישבו מתחת למזגן,עם מאוורר עליהם ועם בקבוקי קרח בהיכון בפריזר.
בשביל היין שלי רק הטוב ביותר